, , , ,

REUNION ex-SIGS batch 1995

Hepi sakan!!!
Enjoy giler!

Dah hampir sebulan plan nak jumpa derang ni.
Sape punya idea ntah ajak wat reunion, alih-alih tak pasal-pasal ako yang kena jadi organizer.
Huh... kijam tau kowang!
Tapi sebab tak moh menghampakan kowang yang excited nak jumpa ni,
maka ako dengan berbesar hati telah sudi nak kumpulkan kowang sumer dalam majlis berbuka puasa kali ni.

Tak kisah la walau tak ramai yang boleh datang,
janji kowang yang hadir tu dah cukup meriuhkan makan-makan kita.

Memula plan nak buka puasa dengan Oyin trading.
Last minit plan terpaksa bertukar dan kita setuju tukar venue ker Sangkar Kristal LC Catering.

Walau di saar-saat akhir tu ada insiden hampir tak dapat nak masuk makan,
tapi alhamdulilah akhirnya berjaya juga diatasi atas kerjasama kowang-kowang sumer.
Tengkiu kowang, walau ada cacat cela tapi kowang still setia sampai ke hujung.
Saaaaayangg kowang!!

Kami terpaksa duduk meja berasingan atas sebab-sebab pihak cater yang tak catit nama kitorang dalam list booking. Sangat-sangat tak best bila kena duduk asing-asing, betul tak?!

Tak puas ako nak interview sorang-sorang.
Tak sempat nak sembang sakan.
Walau jauh tapi kita tetap havoc.
Rasa nya sore-sore dan gelak tawa kowang paling kuat kot dalam dewan tu.
Muhahahahaa.... :-D

Dalam makan-makan, terperasan plak ada artis kat belakang derang.
Cer kowang peratikan betul-betul sapekah gerangan artis tersebut?!

Saat-saat akhir tatap juga nak ngabihkan lagi minuman kat situ.
Tak puas hati, OK!
Sampai saki baki teh tarik kitrg cuba nak minum.
Sudahnya, bukan sedap pun teh tarik nya tu.

Mereka-mereka yang sudi menghadirkan diri.
Ntah bila lagi dapat gather-gather macam ni ek?
Apsal ye takde wakil dari kelas 5A & 5B???
Alaa... sombong la kowang kan?:p

Rileksss arr, tengok derang yang datang pun bukan kita rapat pun time-time skolah dulu.
Tapi semangat REUNION dan SIGS tu yang membuatkan kami datang juga berkumpul ramai-ramai macam ni, betul tak?!!! 

Klu tak mula macam ni, sampai bebila kita tak jumpa kan kan?!!
Harap-harap klu ada lagi perjumpaan macam ni, kowang-kowang tak serik ya nak join.

"psstt....psstt... ada juga tu yang sampai terlupa derang kelas mana.. isskk, nangis guru kelas kowang tau klu tau kowang ni pelupa :p"

Kowang memang BEST arr!!
SPORTING dan palinggggggggg HAVOCCC!!!

Wah wah sempat lagi tu ada 'Car Boot Sale' ek...
aiyoo.. kowang ni macam-macam kan.
Cikgu ada, akauntan ada,
surirumah ada,

Daannn palingg best, PENJUAL mana sempat pun ada..
Bagus bagus, kat memana je bleh cari customer kan.

Thank kowang....
Bawa family, bawa baby,
bawa hubby...

Hopefully hubby-hubby kowang tak serik ek jumpa kitorang yang GELAK BESO ni..
muiahahahaha...

Yang datang SINGLE,
Yang datang tinggalkan laki dan anak kat umah...

Pape pun, terima kasih sekali lagi buat kowang ye!!
Sayaaangg kowangg!!
Kowang memang BEST!!!

Tunggu next gathering ya.
Mungkin 'Raya REUNION' ker??
hhehehe

ps: edit pic by cik fara

Nota Jemari: Jom, pasni kita buat pot luck gathering plak *wink
Share:

3 comments:

  1. uiii seronoknyaaa. buat time posa ni ke kakRet? mesti bila dah berpisah nak balik tu, masing2 senyum sampai telinga kan? masing2 tak sangka boleh bertemu kembali. kita pun tgh arrange dgn kekawan sekolah ni.

    ReplyDelete
  2. Tahniah ! kalau akak ade - semua orang tak kenal ! bangga sebagai ex-sigs...kami pulak akan chit-chat 50's raya nanti

    ReplyDelete
  3. cha,
    aha semlm sabtu, kita jumpa derang sumer... mmg tersengih2... ni pun masih lagi fresh, memasing dok belek2 gambar je..

    kak sonata,
    hehhee tu la kak...
    psstt kak nnt ujung tahun derang nak buat reunion lagi...

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.