,

Minta bantuan!!!

Nak minta jasa baik kowang tolong bagi tau kat mana ako nak adjust gambar header ako ni kasi reduce sket kebesaran nya???!!!

Ako nak tengok html code, klu bole kowang bagi hint kat mana nak edit.
Code yang mana satu nak edit.
Pening dah ni dok belek kat edit html tu tak juga jumpa-jumpa!!!

Ke masa nak dload gambar tu, kena reduce size pic??
Standard berapa ye? Coz memula ako kecikkan size gmbar dia jadi mengecut sesangat..
Then ako amek size yang asal, besar gedabak plak yang kuar.
Alahaaii... maklum arrr i ni kan bab-bab html coding memang fail laaa..

Pada yang tahu, minta advice ye.
Thanks ;-)

Nota Jemari: tu arr malas nak tukar tapi buhsan laakk tengok plain je...huhu
Share:

11 comments:

  1. alamakk mmg beso sungguh header tuh tp xbleh nk tolong.. sbb tak tauu.. sorii... :)

    ReplyDelete
  2. adjust size jadi 940 x 360 boleh tak?

    ReplyDelete
  3. ko kena crop la gambar tu bagi size dia = 940x360
    kena ejas ikut sesedap rasa baru la dia ngam melekat kat situ

    ReplyDelete
  4. plg senang, reduce size image before upload...if nak edit kat html bleh, tapi menyampah skit la...

    tengok kelebaran blog u...like mine, 1024 x 768 pun dah ok (itu size 17inch monitor)...kena rajin test reduce size skit2 utk dptkan size yg mengancam :D

    ReplyDelete
  5. Janggel & Biqque,

    Klu ako reduce, gambar akan jadi ciput je... ako dah buat tadi.. tu yg upload balik without reduce size, terus perghh gedabak kuar heheh

    ReplyDelete
  6. Yup cara biqque proposed adalah sama ngan mine. Try n eror

    ReplyDelete
  7. Hahaha mak aii besarnyaaaaaaaa....saja le tu kan...hahahahaa *gateiii

    Ko adjust kat header la..cr kat html tu.mcm aku punya tu..hehehehe

    tp nk cr mmg juling bijik mato le..
    guna ctrl + f (klik serentak, nnti search header...hehhee

    ReplyDelete
  8. ako, size gambar ko mmg beso, see here :

    http://2.bp.blogspot.com/-N5jbY82mIRE/TxZmuMPFehI/AAAAAAAAamk/esozMmuB-FM/s1600/_DSC0498.JPG
    Note: click to enlarge

    sebab tu dia akan memenuhi ruang. ko kena gak kecikkan gambar utk kasi ngam2 sui dengan size template sedia ada. ko resize guna software apa?

    ReplyDelete
  9. a'a..btol kak ret..kene resize gambo tuh...hihi...

    ReplyDelete
  10. ako,
    takpun paling senang ko tick box "fit to size" apetah masa upload gmbr..nti dia auto fit ikut saiz blog

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.