Wednesday, November 21, 2012

Mana pegi gambar????



Dah lama ako pasan.
Pening juga mikir kan.
Pelik pun ada.

Ada sesape tau kenapa gambar-gambar dalam entry lelama akan hilang?
Ada effect ke kat blogger klu kita delete gambar dalam picasa?
Sebabkan blogger dan picasa ni kan bawah satu 'bumbung' iaitu google.

Kowang tau x?

Nota Jemari: heran dan ajaib ... 

10 comments:

  1. mmg kalau delete kat google picasa gambar dalam blog akan hilang jgk.

    tp kalau kite delete gambar dlm blog, kat dalam picasa masih ada jgk.

    sbb tu kalau yg dari xpakai tudung, tetiba pakai tudung, and nk delete gambar, sakit sikit, byk tempat kene delete to ensure dia betul2 delete hehehe

    ReplyDelete
  2. Wanie,

    itu yg xbest nya!
    Sebab kat picasa x leh nak save bebanyak.. dia ada limit.. bila dah sampai limit terpaksa la delete album yg lelama tuk mskkan album baru..

    Arghhh maka itu la terjejas kat blog!! aissshhh ....

    ReplyDelete
  3. Lagi satu, sape soh google pi auto masuk gambar blog ke picasa??!!!

    Aisshhh kan menyusahkan owang ..

    Sadis bila baca entry lelama alih2 gambar hitam je .. terus hilang feel nak continue baca ;(

    ReplyDelete
  4. kawan saya pun ada mslah yg sama dan sy tak tahu mcm mana nk tolong

    ReplyDelete
  5. ada
    kalau delete meaning gambar yang ada linknya ilang..jadi kuarlah gambar seperti di atas..so jgn delete..hehehhe

    ReplyDelete
  6. Ifra,
    Its ok ;-)

    Ila,
    Tapi awat la pihak google pi auto masukkan gmbr dalam blogger ke picasa, dah x pasal2 picasa sudah penuh n terpaksa di delete.. Tapi kan.. ako baru pasan, gambar2 yg hilang tu ako x pernah lak delete or usik kat memana (blog or picasa) .. Ni lagi menambahkan kemusykilan..

    ReplyDelete
  7. so far belum kena lagi ilang gambar gitu..
    ishh...
    jangan la...
    sedih nanti ...huhu

    ReplyDelete
  8. aku kena sebab link gambar dgn facebook.
    bila facebook tukar url link tu, gambar2 dlm blog pun semua hilang.
    huhu..

    ReplyDelete
  9. haaa..nak tompang nasib yg sama juge nih..hmmmm...saya punya keluar bentuk berpalang...adoi...kebanyakan yg lama2 dah tiada gambar nya...aduhh...kiciwa dalam hati....hmmm

    * nangis

    ReplyDelete
  10. tapi mmg hilang feel pon tgk blog sendiri hilang...rasa macam dianiaya...haha...tengok profile pic saya tuh,,,palang gituh la...hadoyaiiii

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.