, , ,

[JDM STARZZ]: TAMAN TUGU TRAIL HIKE


- TAMAN TUGU EASY TRAIL HIKE -

"The urban forest park that offers a great opportunity for us to extend our Annual Report de-stress into the weekend, TOGETHER.
*****************************
STARZZ WILL BE AWARDED FOR PARTICIPATION
*****************************
Sunday, 31 March 2019 @ 8 AM
1.5 km of lush greeneries
1.5 km worth of opportunity to appreciate our rainforest better"
------------------------------------------------------


OK bila dapat email untuk first xtvt department tahun ni, ayoh la kita join. Tambahan plak tahun ni, point adalah individu bukan berkumpulan. Maka nya mari mulakan mengumpul 'bintang'


Pagi pagi dah kejut bebudak ni. Hangkut derang sekali join g hiking. Punya la excited memasing. Hahaha.. ko tak tau, kemain nebes Nina! Ngeri ..takut tetiba dalam hutan si Uyum minta dukung ke..pengsan nina! 😂


Jadi laa....
ko ghase hujung minggu ramai ke yang nak bangun awal??
Memang tak la kan hahahhaa


Eh eh, derang ni memang excited betul.
Kemain nak lead jalan tu.


Ha, yang kecik ni pun excited gak ni.



Ekceli trail dia takde la susah sangat, cuma standard la turun naik bukit je pun.
Yang susah nya sebab tanah basah so agak licin la sket.
Berpandukan map kat atas tu, kalau ikut laluan yang kaler hijau memang senang je dalam 30 -45 minit pun dah boleh cover. Laluan yang berwarna kuning tu mengambil masa lebih kurang 2 jam. Nasib la kami tak ikut laluan kuning hahah... Bukan apa, kesian kat budak 3 orang tu kang, tak pasal-pasal demam plak. Dah la esok tu dah naik sekolah balik. Nanti derang ingat, Nina dera derang plak daki bukit sampai berejam-rejam. hahaha.. Yang 20 minit ni pun, derang asyik tanya, "bila nak sampai ni?" 😂


Eh eh tengah syiok jalan-jalan dalam hutan, tetiba ada buaian.
Wow.... Ini dah macam cerita bawang merah bawang putih ni.


"Laju..laju...buaiku laju...
Laju la..laju la, ako nak kawen ngan anak raja!"

Hahahaha....

Ada beberapa check point yg ada buaian ni.
Bagus sebab ada gak tempat untuk berehat kejap.


Bila jumpa pondok ni plak, eh jap pondok ke ek??
Ha bila jumpa Gazebo ni, makna nya korang dah dekat la tu ngan jalan keluar.


Salah satu gazebo yang menang dari pertandingan reka bentuk.


 Ni, kalau menjerit dari tingkat paling atas tu, agak-agak beruk-beruk sumer lari tak??


Yeay, we did it!!!!
So officially dapat 1 bintang!
Yeehaaa.....


Pastu kita rehat-rehat, boleh baca cerita pasl pokok-pokok kat situ.
Ada nursery, sape yang minat pokok, konpom suka la lepak situ.




hahaha masa ni dah tak tau nak buat apa dah.
Memasing tengah pikir, nak makan apa lepas tu!!! 😜


Memang lepas tu kami ke Nasi Lemak Tanglin.
Jangan kecam, kami makan mi kicap je pun, tak makan nasi hahah..
ok la kan?!!

Thanks to NJ, Syed, Kak Sarah & Henry
So, next xtvt apa ye lepas ni?

Nota Jemari: Ini, xtvt buang lemak ke tambah lemak ni? 😆
Share:

4 comments:

  1. Uiii Abin chaiyokkkk!!! Tak sangka boleh hiking...
    Aunty Lin pakkal je takde geng, kalau tak lama dah ku daki gunung dan bukit (Indah) hahahahahahhaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaa bkn dl dh slalu sgt daki bkt indah tu

      Delete
  2. alamak tak penah tau plak tempat ni
    masuk ikut mane ni chuols?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau x ada kedai makan ayam kampung kat Tugu tu, ha sebelah tu ada pintu msk nk ke taman tugu ni ... just waze or google map taip "Taman Tugu Nursery"

      Delete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.