Hari Minggu...

Jam 8.30 pagi, bunyi tipon...
Aduss bingit nya.. Jangan harap adik ako nak angkat walaupun tipon adalah berdekatan dengan bilik dia. Bermalas-malasan ako gagahkan juga bangun tuk jawab itu panggilan.. Ako dah agak, klu time2 gini konpom bukan panggilan yg penting untuk ako..

"hoitt bangun arr.... faizzah call!!!"
"nanti aku call dia balik."

eheh... ako ni dah macam budak suruhan dia plak.. ewah2!!!

Jam 9.30 pagi, tipon bunyi lagi..
Alahaaiii malas nya nak bangun!!!
Oooo jiran sebelah tipon nak pulangkan pinggan...

Jam 10.45 pagi, henpon plak bunyi..
Huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

"helo helo... ye ye.. ha datang laa.. Ok boleh je!"

Panggilan dari cousin. Dia mau datang umah, ada hal sket.
Alang2 banyak sungguh gangguan di pagi hari minggu, ako bermalas2an bangun juga la.
Cousin sampai lebih kurang jam 11.30 pagi..
Setelkan pape yg patut...

"weii ko tau mana mau cuci kete?"
"tau.. kat area bt muda. Eh ko dah bekfes?"
"Belum.."
"OK, tunggu ako mandi jap n pastu kita g bekfes."

Sampai itu kedai sudah jam 12.00 tghari..
Erkk... opkos la dah takde menu bekfes..
Yang ada sumer lauk-pauk makanan tghari..
Alahaiii takkan nak makan nasi. Seb baek ako ternampak ada soto, laksa, mi kari..
So apa lagi, kami order la bihun soto saja.

Aiyo.. tekak gatal2 pun mau makan makanan berminyak...
erkk... belasah aje arr!!

Oh ye, tujuan asalkan nak hantar cuci kete..
Kedai makan itu bersebelahan ngan tempat car wash.
Hantar kete, pastu kami isi pewot..
Tak yah nak tenggek2 kat itu tempat..

Sekali imbas tgk bangla tu mcm nak curik kete lak..
hahahaha... TERsnap shot mcm itu daaaa..

Abesh cuci, abesh makan, kami pulang..
Sekian citer di pagi hari minggu ako..

Nota Jemari: nak g umah JUN arr... jun oo jun... :p
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.