Followers

Sunday, March 22, 2009

Hari Minggu...

Jam 8.30 pagi, bunyi tipon...
Aduss bingit nya.. Jangan harap adik ako nak angkat walaupun tipon adalah berdekatan dengan bilik dia. Bermalas-malasan ako gagahkan juga bangun tuk jawab itu panggilan.. Ako dah agak, klu time2 gini konpom bukan panggilan yg penting untuk ako..

"hoitt bangun arr.... faizzah call!!!"
"nanti aku call dia balik."

eheh... ako ni dah macam budak suruhan dia plak.. ewah2!!!

Jam 9.30 pagi, tipon bunyi lagi..
Alahaaiii malas nya nak bangun!!!
Oooo jiran sebelah tipon nak pulangkan pinggan...

Jam 10.45 pagi, henpon plak bunyi..
Huwarghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!

"helo helo... ye ye.. ha datang laa.. Ok boleh je!"

Panggilan dari cousin. Dia mau datang umah, ada hal sket.
Alang2 banyak sungguh gangguan di pagi hari minggu, ako bermalas2an bangun juga la.
Cousin sampai lebih kurang jam 11.30 pagi..
Setelkan pape yg patut...

"weii ko tau mana mau cuci kete?"
"tau.. kat area bt muda. Eh ko dah bekfes?"
"Belum.."
"OK, tunggu ako mandi jap n pastu kita g bekfes."

Sampai itu kedai sudah jam 12.00 tghari..
Erkk... opkos la dah takde menu bekfes..
Yang ada sumer lauk-pauk makanan tghari..
Alahaiii takkan nak makan nasi. Seb baek ako ternampak ada soto, laksa, mi kari..
So apa lagi, kami order la bihun soto saja.

Aiyo.. tekak gatal2 pun mau makan makanan berminyak...
erkk... belasah aje arr!!

Oh ye, tujuan asalkan nak hantar cuci kete..
Kedai makan itu bersebelahan ngan tempat car wash.
Hantar kete, pastu kami isi pewot..
Tak yah nak tenggek2 kat itu tempat..

Sekali imbas tgk bangla tu mcm nak curik kete lak..
hahahaha... TERsnap shot mcm itu daaaa..

Abesh cuci, abesh makan, kami pulang..
Sekian citer di pagi hari minggu ako..

Nota Jemari: nak g umah JUN arr... jun oo jun... :p

No comments: