,

Majlis Cukur Jambul & Aqiqah

Terima kasih buat sahabat itu yang sudi menjemput kami ke kenduri cukur jambul putera sulung beliau. Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancarnya.

Suka bau bunga rampai....
Sangat wangi....
Ako letak lam kete... dah rasa cam bau 'teksi' plak. hehee

Desert yang dibuat sendiri oleh tuan umah. Ceklat dan cup cakes. Sangat2 nyummyy!!! Wah, sejak sudah jadi mommy, sudah pandai masak dan cuba resepi baru ye *wink*

Kasi baby minum sedikit manisan seperti madu, kismis dan kurma.
Ok ok sebelum kowang tanya lelebih, ye majlis ni diadakan secara moden sahaja. Takde buai2 segala. Kata pun zaman dah moden. Klu kat kampung, maybe la kot ada lagi orang still wat majlis secara dolu2...

Meh kita gunting sket rambut dia.

Ooo ini sepatutnya gambar kat atas. Masa ni baby tgh tido. So nak bagi minum madu, kita kasi kejut dia dulu.

Apak ko plak nak gunting sket.

Taadaaa lepas sumer nyer selamat, selamat bercukur, selamat berdoa, selamat melantak. Kita kasi pose bersama baby pulak. Oooo keTIDOran disitu. Penat barangkali.

Bersama ibu si baby.
tahniah, Lin.
Moga Qaliff Umar akan menjadi anak yg soleh.
Insyallah.


Cenderahati dari baby Muhammad Qaliff Umar

Nota Jemari: bila nak dapat baby sendiri ye?!

Share:

2 comments:

  1. ermmm kawin baru dpt baby...tp ko kena cukur jembul dulu ret..hahahahha

    ReplyDelete
  2. jembul tu apa ek??? konpius ako jap... eheheh

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.