Followers

Monday, July 20, 2009

Majlis Cukur Jambul & Aqiqah

Terima kasih buat sahabat itu yang sudi menjemput kami ke kenduri cukur jambul putera sulung beliau. Alhamdulilah majlis berjalan dengan lancarnya.

Suka bau bunga rampai....
Sangat wangi....
Ako letak lam kete... dah rasa cam bau 'teksi' plak. hehee

Desert yang dibuat sendiri oleh tuan umah. Ceklat dan cup cakes. Sangat2 nyummyy!!! Wah, sejak sudah jadi mommy, sudah pandai masak dan cuba resepi baru ye *wink*

Kasi baby minum sedikit manisan seperti madu, kismis dan kurma.
Ok ok sebelum kowang tanya lelebih, ye majlis ni diadakan secara moden sahaja. Takde buai2 segala. Kata pun zaman dah moden. Klu kat kampung, maybe la kot ada lagi orang still wat majlis secara dolu2...

Meh kita gunting sket rambut dia.

Ooo ini sepatutnya gambar kat atas. Masa ni baby tgh tido. So nak bagi minum madu, kita kasi kejut dia dulu.

Apak ko plak nak gunting sket.

Taadaaa lepas sumer nyer selamat, selamat bercukur, selamat berdoa, selamat melantak. Kita kasi pose bersama baby pulak. Oooo keTIDOran disitu. Penat barangkali.

Bersama ibu si baby.
tahniah, Lin.
Moga Qaliff Umar akan menjadi anak yg soleh.
Insyallah.


Cenderahati dari baby Muhammad Qaliff Umar

Nota Jemari: bila nak dapat baby sendiri ye?!

2 comments:

Sis-Lin said...

ermmm kawin baru dpt baby...tp ko kena cukur jembul dulu ret..hahahahha

AKO said...

jembul tu apa ek??? konpius ako jap... eheheh