Menu diet

Salam kawan-kawan,
Dah petang2 mcm ni tetiba rasa lapar pulak. Tapi hajat di hati x nak la makan yg berat2. So, meh kita tengok menu diet ako petang ni.

Kowang pernah pegi Sogo?
Kowang pernah makan kat food court Sogo?
Ha klu pernah, lagi senang ako nak citer.

Menu pertama ako adalah 'popia basah' yang boleh didapati di food court Sogo. Sangat murah. Dengan rege RM2.70 seroll, kowang leh makan dengan kenyang. Popia ni x leh makan banyak2 coz ia cepat muak! Lagi sedap klu dimakan dengan segera. Ko beli, ko terus ngap masuk lam molot. Jangan tunggu lama2, nanti hilang keSEDAPan popia itu.

Ini plak menu kedua ako. Cepat, mudah & ringkas!
Amek secawan megi berperisa pape saja yg kowang suka.

Letak perencah kari. Dah sebab ako amek megi kari so perencah nya pun kari la ye.

Pastu tuang air panas. Pastikan betul2 panas mengelegak. Kang x sedap pulak megi ko, kejung semacam je kang klu x panas.

Tutup sekejap.
Taadaaa dah siap untuk disantap!

Ha.. mudah kan!?
So apa tunggu lagi, jom join menu diet ako yang x seberapa ini.
Yang pasti, ko dah makan macam2, jangan lupa teguk air masak mati. Bukan apa, kasi neutralkan balik isi pewot kowang yang ntah macam2 kat dalam tu.

Selamat mencuba ye kawan2.

Nota Jemari: burlpp kenyang dah
Share:

4 comments:

  1. lol.....macam ni pun boleh....not bad not bad ^^

    ReplyDelete
  2. hehehehe.... :p bole la daripada takde kan ;-)

    ReplyDelete
  3. diet?? tp lbh 1 menu dh tu aku tgk..hahahahah

    ReplyDelete
  4. syyyy dendiam arr weii :p
    ala bkn 'berat' pun menu ako tu.. ok lagi kan ;-)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.