Monday, July 13, 2009

Saman oleh DBKL

SAMAN!!!
Sape yang kena??

Ooo itu kejadian berlaku waktu tengahari tadi.
Kami on da way ke Sogo. Jalan sesak.
Dan tiba2 segerombolan unit pasukan menyaman dari DBKL menahan kenderaan2 yg melanggar peraturan lalulintas.

Mereka sangat2 'strict'!!
Dan padan la muka, sape plak yg soh ko mandai2 lalu kat laluan bas/teksi.
Dek sebab kowang la jalan raya adalah sesak!!

Mereka mencari duit.
Eh silap silap mereka adalah menjalankan tugas.
Oppss adalah plak kang yg menyaman ako sbb mandai2 ckp mereka mencari duit. erkkk tapi betul apa, ako x silap kata kan??!!!

Adusss.... sodep, along,
Seb baek kowang bukan keje saman-menyaman kan?!
erkkk... konpom bukan kan??!!

Mereka bukan saja menyaman kenderaan yg x mengikut peraturan, malah mereka juga menyaman orang2 yg lalu lintas bukan di tempat yg sepatutnya. So, wahai kawan2 sekalian, berhati2 la bila mau melintas. Silap haribulan, x pasal2 ada plak yg menahan kowang untuk disaman. Erkk minta dijauhkan.

Oleh itu, rajin2 la kowang melintas menggunakan trafic light yg sepatutnya atau lintas saja menggunakan jejantas yg telah disediakan.

Ye ye ako mengerti, mereka hanya menjalankan tanggungjawab dan tugas sahaja.

Nota Jemari: jangan ada rasuah, sudah!!

9 comments:

  1. saman jgn x saman,kalo kena saman gi jumpa sodep...hahahahaha

    weii kete ko apa cite?dh oke ke hah???? psssttt ko tgk blog private aku tu..ok x?hehehehehe

    ReplyDelete
  2. weh.. betul lah kat situ kan sesak.. bagus gak kalau dbkl buat kejer mcm tu takdelah perut buncit asyik makan je tak buat kejer kan...huhuhuhuh

    ReplyDelete
  3. Lin,
    kete? ermm x tahu nak cakap camne...
    OK nnt ako jenguk blog tu ok ;)

    Cik Diari,
    wakakakka pewot muncit sensitif woooo..... :-D

    ReplyDelete
  4. cmne tu?ko x hntr kedai tgk ke?lor kang biar je kang lg le jem enjin tu...

    ReplyDelete
  5. bkn enjin yg prob...
    ntah la.. nnt arr ako g htr check...

    ReplyDelete
  6. memang patut pun kena saman .. menyusahkan orang je kan kak ret .. satu lagi suka parking kereta merata - rata .. orang nak lalu pun susah

    ReplyDelete
  7. Aulia,
    ehhehehe biasa laaa slalu nya yg wat hal ni kete2 beso je kan ;-)

    Berlagak la tu konon kete beso, dia igt jalan tu dia sorg je yg punya agak nya...

    ReplyDelete
  8. Herm...sama ek.. bagus la... Dah tanggungjawab derang kan. Nak buek camno... :D

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.