Le Chateau De Puah Restaurant Again

Entry ni memang saja ako tempek menu-menu yang ako melantak di Le Chateau sabtu lepas.
Kot-kot lepas ni kowang nak try plak, leh arr pegi jenguk tempat ni k.
Ok tak yah citer panjang-panjang. Jom kasi layan makanan-makanan yang dimakan tempoh hari.

Dah macam air 'traffic light' pula kaler nya. heheh

Kaler merah/oren - Sourplum RM3.80
Kaler kuning - Fresh Orange RM4.00
Kaler hijau - Fresh Apple RM4.00

Ice Peach Tea - RM3.50

Ice Lemon Tea - RM3.00

Agak kurang pada anak tekak ako. Mungkin kekurangan dari segi gula. Heheh ye ye memang ako order lemon tea so harus la rasa masam-masam sket kan tapi mengikut citarasa tekak ako, ianya macam tawar sedikit.

Lamb Chop - RM15.50

Spageti Meatball - RM9.50

Mushroom Soup - RM6.50

Oh yang ini juga macam kurang menyelerakan anak tekak ako.
Dan mushroom nya pun ada sket 'lain macam' rasa nya heheh.
Tapi klu kowang suka rasa mushroom macam dalam tin campbell, maybe sesuai arr kot untuk cuba masakan yang satu ini.

Bubur Daging - RM6.50

Sedap, nyummyy!!
Ditambah plak dengan cili kicap, maka bertambah-tambah lah menyelerakan.
Cukup perasa, pedas dan memang nikmat bila dimakan.

Mihun Goreng - RM6.50

Ako memang suggest kowang try mihun/mi goreng. Itupun klu kowang nak makan light-light. Memang sedap!! Ako memang suka cara masakan mihun nih sebab ako kurang sket klu mahu makan mihun/mi goreng yang kebasahan gitu.

Pau Rendang Daging - RM2.50

Yang ni ako tak rekomen sebab kurang menyedapkan anak tekak ako.
Tapi mungkin kowang boleh cuba pau perasa yang lain plak yer.

Permata Hijau - RM8.50

Ku ingatkan apa la jenis makanan ini. Wow, nama agak unik gitu.
Bila ditanya, ooo ianya ada lah seketul timun yang dipotong bulat kemudian diletakkan tuna dan udang di tengah-tengah nya. Ermm rekomen untuk mereka yang mahu berdiet. Sesuai sangat-sangat. Kira macam ko makan ulan-ulaman la gitu.

Tauhu Bakar - RM4.50

Potato Boat - RM7.50

Yang ini pun ako rekomen kowang cuba.
Sedap giler!! Opsss mengikut anak tekak dan selera ako, memang sangat-sangat memuaskan hati. Kira potato boat ni adalah kentang rebus gitu. So kira memang makanan sihat la kan! So rekomen untuk mereka yang mahu makan light-light dan berdiet.

Chicken Chop - RM12.50

Ice Cream Cake - RM6.50/slice

Dim Sum - RM3.50

Dan yang paling ako suker sebab ada Dim Sum.
Memang susah nak cari kedai melayu yang jual dim sum.
So pada kowang yang tingin nak makan, boleh la cuba makan kedai ni ye.
Harga dim sum bergantung pada jenis. Harga antara RM3.50-RM4.50

Menu lain-lain kowang leh check kat sini.

CONTACT DETAILS:

Lot 2381,Jalan Puah,Kampung Puah,
3rd Mile Jalan Gombak,53000
Kuala Lumpur, Malaysia
Tel:03-4024-0787
Hp:012-212-6331,016-212-6331
Fax:03-6189-5721
http://www.lechateaudepuah.com/



Nota Jemari: Reez tanya, awat suka makan situ? Jawapan ako, "sebab selesa dan rileks". Ita tanya, kat situ ada dim sum? Jawapan ako, "ADA dan memang sedap!!"
Share:

3 comments:

  1. Rasanya my brother pernah pergi ke sini. Dia selalu cerita tentang air jus nya tu. Nampak menarik =]

    (http://ohmonstar.blogspot.com)

    ReplyDelete
  2. yummi, air tu buat leleh air liur lah :)

    ReplyDelete
  3. niza & ch@,
    hehe yezzaaa mmg sedap!!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.