,

Program 2 in 1

Ako dalam proses mengikuti program ni..
Baru lagi.... Tak tahu sampai bila. Mungkin sampai ako dah 'solid molid' kot..
Seminggu 2 kali mesti ada di gym.
Hari pertama sangat-sangat la saket seluruh badan.
Berat yang membuatkan ako 'berat' sungguh nak menjalani latihan dalam program itu.
Tapi dengan 1TEKAD, ako kena tolak tepi dulu rasa 'berat' dan malas.

Jangan tanya berapa berat ako!
Tunggu hingga ianya benar2 membuahkan hasil, baru leh citer lebih lanjut pasal berat-berat ni ye.
Yang pasti skrg ni, tumpuan ako hanya pada kesihatan terlebih dahulu.
Doakan moga sumer nya berjalan seperti yang dirancang.

Ada buku!
Dah macam buku kedatangan kesihatan masa skolah dulu.

Kena isi borang kesihatan plak.
Sah, macam zaman skolah lak rasa nya..
Am i back to school again?!!
Hehhehee.... 

Ah, tak kisah la, janji ako nak makin sihat!

First fitness session...
Pengsan for da first day!
Giler penat tak tertahan.....
Tapi untuk kali ketiga session, badan sudah rasa ringan sket.
Manage lari atas treadmill selama 30 minit sharp!!
MUahhahah before ni men skip2 20 minit je, tak tahan OK..
Alhamdulilah, makin lama makin sonok berGYMnastik... lalalala....

Badan SIHAT, hotak CERDAS!
Selamat bersenam. ;-)

Nota Jemari: lepas ni kena jaga kalori makan plak... 
Share:

7 comments:

  1. bestnya.....kat ofis kiter pun ada gym tapi nak pegi sibuk dgn hal anak2....cam no tu.....den pun nak kuruih gak....

    ReplyDelete
  2. nk jaga kalori senang jek..aku skrg amalkan mkn quaker oat setiap pagi..
    ko tau, msk hrni dh 10hr aku x mkn nasik, diet [punya pasal terus xde selera,makin hr berat sudah turun maa..yg penting aku sit-up setiap hr.. :)

    ReplyDelete
  3. Murshi,
    2 in 1 laaa.. nak KURUS ngan SIHAT

    iyzan,
    xpe try la cari masa utk diri sendiri..

    lin,
    ako dah pernah makan quaker oat tp x lalu.. ada je kat umah x berusik pun sekali je ako makan... hehehe

    ReplyDelete
  4. bestnya... hari-hari turun naik tangga 6 tingkat je. =)

    ReplyDelete
  5. ch@,
    turun naik 6 tgkt tu dah kira eksesais jgk tuh.. keep it up ;-)

    yatt,
    heheheh tu arr hopefully berjaya la kita menjadi seperti 'mereka' haha

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.