Followers

Monday, October 11, 2010

Program 2 in 1

Ako dalam proses mengikuti program ni..
Baru lagi.... Tak tahu sampai bila. Mungkin sampai ako dah 'solid molid' kot..
Seminggu 2 kali mesti ada di gym.
Hari pertama sangat-sangat la saket seluruh badan.
Berat yang membuatkan ako 'berat' sungguh nak menjalani latihan dalam program itu.
Tapi dengan 1TEKAD, ako kena tolak tepi dulu rasa 'berat' dan malas.

Jangan tanya berapa berat ako!
Tunggu hingga ianya benar2 membuahkan hasil, baru leh citer lebih lanjut pasal berat-berat ni ye.
Yang pasti skrg ni, tumpuan ako hanya pada kesihatan terlebih dahulu.
Doakan moga sumer nya berjalan seperti yang dirancang.

Ada buku!
Dah macam buku kedatangan kesihatan masa skolah dulu.

Kena isi borang kesihatan plak.
Sah, macam zaman skolah lak rasa nya..
Am i back to school again?!!
Hehhehee.... 

Ah, tak kisah la, janji ako nak makin sihat!

First fitness session...
Pengsan for da first day!
Giler penat tak tertahan.....
Tapi untuk kali ketiga session, badan sudah rasa ringan sket.
Manage lari atas treadmill selama 30 minit sharp!!
MUahhahah before ni men skip2 20 minit je, tak tahan OK..
Alhamdulilah, makin lama makin sonok berGYMnastik... lalalala....

Badan SIHAT, hotak CERDAS!
Selamat bersenam. ;-)

Nota Jemari: lepas ni kena jaga kalori makan plak... 

7 comments:

Mushi said...

Prog 2 in 1??:p

Adieyzan said...

bestnya.....kat ofis kiter pun ada gym tapi nak pegi sibuk dgn hal anak2....cam no tu.....den pun nak kuruih gak....

Sis-Lin said...

nk jaga kalori senang jek..aku skrg amalkan mkn quaker oat setiap pagi..
ko tau, msk hrni dh 10hr aku x mkn nasik, diet [punya pasal terus xde selera,makin hr berat sudah turun maa..yg penting aku sit-up setiap hr.. :)

AKO @ retna said...

Murshi,
2 in 1 laaa.. nak KURUS ngan SIHAT

iyzan,
xpe try la cari masa utk diri sendiri..

lin,
ako dah pernah makan quaker oat tp x lalu.. ada je kat umah x berusik pun sekali je ako makan... hehehe

cha said...

bestnya... hari-hari turun naik tangga 6 tingkat je. =)

YatT'S said...

wah menarik la program tuh..

AKO @ retna said...

ch@,
turun naik 6 tgkt tu dah kira eksesais jgk tuh.. keep it up ;-)

yatt,
heheheh tu arr hopefully berjaya la kita menjadi seperti 'mereka' haha