, , ,

Filem: Haunted Changi

Jam 5:10 petang semalam dapat sms dari cousin 'ustazah'.
Ajak tengok wayang..
Laju je ako cakap OK!

Ajak tengok Ngangkung derang tak nak....
Tak layan filem melayu.. pooraahh arr tok bond!!
Then derang ajak tengok Harry Potter.
Sah, konpom memang ako TIDO punya!

Tapi sebab derang dah ajak, so ako ngikut je la kan.
Try booking sana sini last-last jam 8 malam terpacak kat kaunter TGV wangsa walk.

PENUH!!
*pheww selamat ok... klu tak konpom nganga je kang ako lam panggung*

Then, ntah macam pilih punya pilih.. derang sebut haunted changi!
Siyes tak pernah lak dengar owang promote filem nih.
Ok memang x pemes pun.

Haunted.. konpom citer antu.
Changi,. konpom kejadian kat singapore.
Laayaannn....

Sebab tengok citer antu so ako amek couple seat.
Klu takot leh pelok-pelok.
Tambah plak ako memang suka la seat couple kat tgv wangsa walk nih.
Best & selesa!

Melayan sowang bujang & tak berapa nak bujang menonton wayang.
Tok Bond, disebabkan ko skrg dalam proses membujang kembali selama 2 bln, so sila roger-roger klu mahu buat xtvt sampingan lagi... Ako pun mahu follow xtvt owang bujang!!! muahahaha.. :-D

Cik 'ustazah' pun tak nak terlepas xtvt wayang ni ye..
Klu tambah lagi 2 owang bujang, konpom lagi HAVOC aarr xtvt kita.
Takpe tunggu sumer available, kita kasi gegar xtvt melalak plak, OK!!

So berbalik pada filem seram tadi.
Filem ni adalah kisah benar yang berlaku kat singapura.
Berkisahkan bangunan lama changi hospital (OCH).
Ako ghase owang-owang singapore musti tahu kan kat mana terletaknya bangunan lama hospital changi tu. Dan juga kisah-kisah seram yang berkaitan dengan bangunan tu.

Permulaan citer memang tak seram.
Tapi ako sarankan klu ko jenis penakot, sila jangan gatal-gatal nak layan filem ni.
Ini kisah SEBENAR!!
Jadi hantu-hantu adalah BENAR belaka.
Pengakhiran citer, baru terasa keseraman nyaa..

Kisah 4 orang sahabat yang nak buat dokumentasi pasal bangunan OCH.
Mereka ingin membongkar kebenaran tentang kisah-kisah di situ.
Dan disebabkan keghairahan seorang teman, akhirnya dia menjadi mangsa antu-antu kat sana.
Klu kowang nak tahu apa kisahnya, sila la layan tapi jangan salahkan ako klu kowang rasa macam tak berbaloi tengok filem ni..

Pape pun, ini kisah betul.. Dan sesuatu telah terjadi kepada mereka berempat.
Sadis!
Kesian!
Dan padan muka!
Nak tahu kesudahan, tengok sendiri la ye..

Nota Jemari: camne plak ako nak lelap mata ni? takot terbayang-bayang je ni..
Share:

4 comments:

  1. Oiii...best pa Harry potter...??? Layan citer Melayu halamaakkk...banyak yg mengecewakan aku laaaa....(anti citer Melayu....sampai ada Producer beli SKRIP aku...hahahahaha)

    ReplyDelete
  2. hahahhha....
    tak leh masuk arr ngan jiwa ako mr harry tu.. hhhaha

    skrg ni jiwa nak komedi komedi jer.. muahahhh

    ReplyDelete
  3. dan di sebabkan cite itu..waktu kita MAIN dan aku tgh GHAIRAH ko tertido..huwaaaaaaa potong STIM betul le ko...huwaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  4. erkk sooooorrrrrryyyyyy!!! heheee termengantuk arr time tu *sengih*

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.