,

Lau Pa Sat Market

Bersiaran pasal makan lagi k.
Masih berada di kota singa.
Malam.....

Kali ni terjah kawasan warung plak ye.
Jom kita ke Lau Pa Sat Market yang terletak di kawasan Raffles Place.
Klu kowang naik MRT, sila pastikan turun kat hentian Raffles Place.
Kemudian amek laluan I. Bila kuar ajer dari pintu I, belok kiri dan terus jalan sampai ujung jumpa trafic light. Lintas je jalan dah jumpa pasar ni.

Klu kowang teringin nak makan sate dan makanan seafood, bole la jalan-jalan cari makan ke situ ye. Banyak la warung-warung yang menjual sate. Banyak pilihan tapi ako pun tak sure yang mana satu sedap. So kena gamble aje la ye.

Ako just order 10 cucuk ayam dan 10 cucuk babat. 
Satu cucuk SGD0.60.
Babat ni adalah perut. Kowang makan ke perut?

Pastu ako order ikan pari bakar.
Dah lama ngidam nak makan.
Klu kat KL ni ikan bakar slalu kena cicah ngan air asam.
Ermmm payah la nak jumpa ikan bakar yang letak sambal macam dalam gambar ni.

Ikan bakar ni, kowang leh pilih nak berapa hengget punya.
Ako order yang SGD10 sahaja. Cukup arr tuk ako sowang je yang melantak.
PUAS!!

Pernah makan siput gongong??
Camni la ghope nya.
Rege dalam SGD8 je.

Sila berhati-hati dengan duri siput ni.

Meh kasi close up sket isi gongong ni.
Kena korek isi dari kulitnya.
Pada yang minat, konpom rasa puas sebab isi nya yang besar.


Suasana kat sana.
Bila kowang dah duduk jer, nanti akan ada ramai orang datang amek order.
Derang ni cam wakil-wakil warung-warung kat situ la.
So pandai-pandai la kowang buat pilihan yek.
Nak order seafood, cakap kat derang nak yang HALAL punya.
Nanti derang panggilkan peniaga melayu tuk amek order kat kowang.

Pape pun, kenyang dan puas dapat makan ikan pari bakar yang marbeless!!

Nota Jemari: lepas ni nak jalan-jalan makan ke mana plak ye?
Share:

4 comments:

  1. arghhhhh! tensi2! kena kuar lunch skang jugak!

    ReplyDelete
  2. rileksss... sabar sabar! hehehe :p

    nyummyyyy delicious!!

    ReplyDelete
  3. thanks for the trip, tak penah pung pegi sini.

    ReplyDelete
  4. heheh i pun kebetulan je ada tourist guide tak bertauliah tlg bawa kan hehe ;)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.