,

Restoran Todak

Samat malam sumer,

Kali ni JJCM bersama anakomak membawa kowang ke selatan tanahair iaitu ke Johor Bahru.

Kowang suka makan seafood tak?
Jom ako bawa kowang makan-makan ke Restoran Todak (Kg Orang Asli) kat area Masai, Johor. 

Ekceli tempat makan tu terletak atas air tapi memandangkan petang tu air tengah surut maka tak dapat la nak feel-feel atas air ye. Sambel makan leh tengok pemandangan ke seberang tambak iaitu Singapura. Tak dapat jejak janji dapat la ghase angin bayu dari seberang kan;-)

Sumer seafood adalah fresh-fresh belaka.
Sumer nya masih bernyawa lagi masa memilih tu.
Macam-macam jenis makanan laut ada.
Pilih jangan tak pilih.
Nak besar nak kecik.
Cuma sediakan je la wang yang cukup ye semasa pembayaran.

Kang terober memilih, terlebih plak budget, ye tak. heheh

Telur??
Eh bukan laaa.
Itu adalah roti. Harga nya adalah RM1 seketul.

Roti ni digoreng tau!
Lembut sangat isi dalamya.
Panas dan sedap klu dimakan kowang cicah la dengan kuah pape yang kowang order.

Tak puas makan seketul tapi nak minta order lagi, aii malu... *tetiba jadi pemalu, apa jadah nya ni??*

Sayur Kangkung - RM13

Ketam Telur masak black pepper.
Puas makan sebab isi ketam yang tebal dan banyak.

Siput gong gong.
RM13 sepinggan.

Erkkk jangan tanya ako sedap ke tak siput ni.
Ako memang tak makan lautan yang pelik-pelik.
Gurlpp....

Cuba kowang tanya mereka.
Mereka makan dengan lahapnya. hehee

Sayur baby kailan. - RM13

Ikan siakap masak stim Hong Kong style.
100g/RM4

Sedap!
Memang pebret klu masak stim ni.

Ketam Laut masak pedas.

Eh awat ako tak dapat ghase pun masakan yang ni???
Arrghhhhh .... nakk jugaaaakkk!!

Udang masak nestum
100g/RM8

Bole laaaa tapi ako lagi suker klu udang tu goreng tepung or masak marjerin. Nyummm....

Ikan Kerapu masak 3 rasa.
Perghh hingga menjilat jari jemari ku.
100g/RM8

Licin!
Nampak sangat kebulur sungguh memasing ya.
Muahahhaa.....

Pasni ako nak cari ikan bakar juga!!

Yup only HALAL food is serving here.
So jangan ghisau ya.
Konpom sumer owang leh melantak kat situ.

Best!!!!
Erkk nak lagi...
Ishh melampau sungguh.

Pape pun tengkiu eh pada owang yang banjer makan kat sini. 
Superb!

Lokasi map:-
Restoran Todak (Orang Asli) Co.No. (JM0280207-U) 

Address:

No. 1, Orang Asli, Telok Jawa, Masai.
81750 Johor Bahru. Johor, Malaysia.
Tel : 07-386 3696  
Fax : 07- 387 3696

Business Hours: 
11.30am to 11.30pm

Nota Jemari: Puas cuma frust takde ikan bakar je...
Share:

3 comments:

  1. wahhh sangatt bestt...akakk pun baru balik dari JJCM di Jb...kitorg singgah layan seafood kat senibong...so far sgt frust lerrr....bukan pasal rega...tapi pasal menu dier salah masak...pastuu suker2 hati nak mengelentong org...mencik2....

    len kali nak try kat sini plak lerr

    ReplyDelete
  2. Kak,
    hehehe tu la org ckp kat senibong dah x best dah ...

    nnt try la kat Todak plak k ;-)

    ReplyDelete
  3. habis 'Tiger' tu halal ke? musykil... sebab sekarang ni ... ingat tak de pork tak de anjing ...so halal... nama je orang asli... tp chinese yang empunya.....

    hmmmmm

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.