, ,

S.A.M.A.N?! Biar Betul ni??!!

TIDAKKKKKK!!

Balik opis tadi cam biasa musti nak jenguk-jenguk kat peti surat. Check la kot-kot ada surat ke takde surat arini. Dan hasilnya, berlambak surat eh silap berlambak bil-bil nak kena setel. Gurlpp....

Dalam banyak-banyak surat tu, tertarik kat sampul ni.
Sebab tengok takde dari mana-mana company.
Macam tertanya-tanya juga la surat apa plak ni?!

Bila buka terus ako tengok nama pengirim.
Gurlpppp?!!!!

"What, Cawangan Trafik!?"

erkk...

Saman?
Saman apa lagi ni? Bukan ako dah lama bayar ker??
Adussss.... ni saman bila plak ni??
Fening! Fening..!
Macam-macam lam kepala hotak.

Samaaannnn apa lagi niii weii????!!!!

Ako hantar sms.
PAP!! Pengsan!!!

Tetiba muncul plak 2 saman berjumlah RM600.

Arghhhhhhh.... nak jerittt!!! Nak jerittt!!

Masalah nya, dari tadi ako try masuk website nak check detail saman asyik tak lepas-lepas je ni. Adussss cepat arr siang, tak sabar dah ako nak check kat opis esok.

Asal tetiba je ada saman ni??!!!!!
#@%%^(

Nota Jemari: AKo yang drive ke adik ako yang drive ni??
Share:

8 comments:

  1. saman???? last yg 50% tu ko x check ke? aku siap check berhari2..tkt ada, kang rugi plk lepas diskaun tu..huhuhuhu

    ReplyDelete
  2. Sebab dah check laaaaaa nii...
    Memang before tu lagi ako dah byr pastu ako dah check, clear dah xde saman, alih2 ada plak lagi...

    apa jadah nyaaa niii?!!!!

    ReplyDelete
  3. saman baru tu retna
    cam ne leh tak dicapture
    check balik..ntah2 ko dah bayar
    sistem lambat update...

    ReplyDelete
  4. haha, tergelak akak ret...
    tu lah, bawak si putih tu laju tak hingat...bila kena saman buat2 lupa ehhh... ganas gak si putih tu ekk..

    ReplyDelete
  5. kak,
    aiyaaakk..... erkk ghase nya bkn saya yg bawa si putih tu kak... ni musti adik saya yg drive masa tu...

    ReplyDelete
  6. retna.... tolong..tolongg... tolong jgn pensan... tau x shiem ade brp saman?? 7 saman okehh... totally RM1k okehh.... nie kategori pensan ke nak mati nie....?? aku pun x tau... hahhaha

    ReplyDelete
  7. shiem,
    erkk 7 saman???
    fengsannnnn!!

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.