Followers

Monday, September 19, 2011

Tolong AJAR sket!!!

Nak minta tolong jasa baik kowang ni.
Ako pasan button page ni.
Ako dah add dalam page element ako.
Tapi yang jadi masalah nya, ako leh add satu button je.
Ako nak add banyak lagi button.

So, agak-agak, kowang leh tolong explain kat ako tak, camne nak tambah lagi banyak button dalam pages tu?

Dah try godek godek, try nak add button selain 'home' tapi erkk cam blur blur gitu.
Ke, ako yang tersilap add ye?

Ala, ako rasa kowang pun ada gak button bebanyak kat add bar header tu kan ;-)
Tolong pelisssss.....!!
Saja nak try test kot2 menarik di letakkan kat situ, nak juga ako letak kan.

So, ada sesape yang leh tolong advice tak?
Erkk jap , ako harap ko paham la ye apa yang ako maksud kan 'tab button' tu yek *wink

Nota Jemari: Tutorial pelisss...

7 comments:

AdanyaKauUntukku said...

yang tu kan....kena masuk kat posting...pastu.....edit pages......

AKO @ retna said...

TQ ila :-)

heehhehe...

fatt said...

template aku lain skit so susah nak ajar ko..tp betol la ckp Ila ko kena p kat tab posting, edit pages utk create new page.

pastu ada coding html bagai kena ubah...tp yg tu utk template aku la..aku rasa ko pakai biasa punya ok, aku guna wordpress yg dah ubah ke blogger..coding html aku sume aku ejas, tu pasal lain skit.

nak sng ko google je, byk tutorial dlm tenet...

AKO @ retna said...

fatt,
ok ako dah dapat dah 'tune' camne nak buat button tab tu.. hhehe

tengah belajar2 lagi ni..thanks anyway ;-)

Ely Hasrul said...

okek.. aku bukan la nk belagak xmo ajar ke ape.. aku pon sama xtahu hahahahahhahahaaahha

aku kalu psl bende2 cengini mmg kelempap sket.. memula xpaham pon ko ckp ape.. maapkan lah aku ye hahaha

AKO @ retna said...

Ely,
takpe ko abaikan je la ye.. sebab dah setel dah pun :p

Biqque said...

dulu i edit sendri guna html (tabshori) gile susah tapi u kena ada background html skit...tapi skang blogger dah ada benda tu siap2, u just add pages jer...