,

Tabiat memborong barang BABY

Dulu ako ada satu tabiat.
Tabiat membeli barangan baby.
Sejak suatu ari ako join kawan ako menyoping barangan baby sedangkan dia single mcm ako juga. Dan sejak itu minat tuk menyoping seperti dia pun muncul.

Sangat seronok.
Macam-macam yang ako soping.
Baju baby, kasut, botol, topi, stokin etc.
Bak kata sumer keperluan baby ako akan beli.

Dan sumer barang2 tu ako letak dalam satu kotak.
Penuh!!

Sejak ABIN lahir, sumer barang2 baby tu ako bagi je kat adik ako.
Kesian plak kat dia.
Atlis, xde la dia bersusah payah nak sediakan kelengkapan baby waktu itu.

Bila tiap kali ABIN balik KL, dia pakai baju-baju yang ako pernah beli, ohh so sweet!!! Sonok ako tgk.

Dan tabiat itu kembali lagi.
Instead of nak simpan tuk diri sendiri, better ako beli je untuk ABIN terus. Ye la kan, nak nunggu anak sendiri kuar, ntah bila la kan! So dari terkilan baik la ako bagi kat anak buah ako sendiri. Kira anak ako juga la tu. Muahahhaaa....

Tapi rasa2 nya ako nak kumpul balik sumer barangan baby itu. Sesaja, lagipun ako suka tgk baju2 baby yg kalerful tu.

Nota Jemari: baby oo baby

Share:

2 comments:

  1. wah kalo aku mengandung ni...sure byk dpt barangan bayi ek..muahahahaha

    bang...mari kita bt anak yok,ada owang mau sponsor..hahahahaha

    ReplyDelete
  2. eheh... ako x ckp pun nak sponsor ko :p aiyoooo pengsan mcm ni klu sumer mau buat anak beramai2... wakakakaka... :-D

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.