Followers

Saturday, March 13, 2010

Bercoti ke KOREA???!!!

Yuuhuuu... opssss jangan salah paham. Pagi tadi ako ke MATTA Fair lagi. Kali ni mau survey dengan bersungguh-sungguh. Memang hari ni dah nekad nak mencari satu destinasi untuk bercoti-coti. Maka berjalan-jalan la kami di dalam itu dewan. Memang konpom la ramai owang kan. 

Kami terus berjalan dan akhirnya terjumpa satu booth Korea Tourism. Wah, menarek!! Apa yang menarek? Sebab derang sediakan baju yang dipanggil 'Han Bok' untuk diterai2. Apa lagi, kami tak lepaskan peluang la kan. Tak dapat pegi janji dapat pakai ala2 korea pun jadi la kan. muahhhaa.....

Ramai gak owang dok mencuba-cuba han bok tu. Yang tukang layan pun memang owang korea sendiri. 

Memula Murshi pakai. 

Kemudian ako pun nak juga merasa pakai kan.

Pose pertama kami.

Lagi pose dari kami.

Dan kami tak lepaskan peluang bergambar dengan kartun-kartun itu.

Wah dah ala-ala kat Korea plak ghase nya nih... Hhhahah cantekkan pemandangan tu. Walau ako bukan la spesis yang suka bunga tapi klu pemandangan tu nampak cantek, konpom la i like dan teruja!

Murshi pun nak juga merasa berada kat korea. Muahhahaha layan kan ajer la ye.

Minah korea. Friendly giler.... Ok ok jangan terkejut ek, minah ni leh cakap melayu tapi melayu Indon la yek. Jakun dan excited sungguh bila jumpa owang korea ni.. hahhaha... Pape pun, 'kamsahamnida'..

"Dah dah murshi, jangan nak mimpi... jom jom gi survey lain tempat"
"Alaaaaaaaaaaaaaa"

Nota Jemari: Tingin nya nak pegi... 

9 comments:

kenwooi said...

i went to korea before.. but back in 2003 =)

YatT'S said...

besh nye kak ret kalau dpt bercuti ke korea..
angan2 je ade.. tah bila dpt gi.

YatT'S said...
This comment has been removed by a blog administrator.
AKO said...

ken,
wow interesting, rite?!!

yatt,
hehehehhee angan2 dulu, mana tahu ada peluang hehehe

YatT'S said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mat Gebu said...

Laaa..ingatkan try baju nagndung tadi!!...hahaha...

umi_e said...

Salam Ret... jom buat rombongan gi Korea - masa musim sejuklah... ;)

mushi said...

wahh..beshnye gmbr..mcm dh kt korea dh..amik gmbr mcm kt korea pun jdla kak ret ek..sabar je la..wink2..

AKO said...

mattttttttttttttttttttttt,
cissssss saja la tu kan...
huh mencik tau!!!!

kak e,
musim sejuk? gurll mahal wooooo

murshi,
wkakakaaka jadi la kan daripada x de langsung... hahaha