Followers

Saturday, December 4, 2010

Akhirnya... Thanks MAT GEBU!

Mulanya memang M.A.L.A.S betul ako nak masuk dapur tuk masak.
Tapi sebabkan perut lapar so nak tak nak terpaksa la gagah kan juga kaki melangkah ke dapur nak masak pape yang patut. Sebab nak masak sesuatu yang sedap *bagi anak tekak ako* so ako gigih la cari resepi kat dalam blog masakan MAT GEBU.

Ako ngaku ako bukan lah seorang tukang masak yang handal.
Sekadar masak untuk anak tekak sendiri, OK la kot.
Dan dengan bantuan resepi en mat akhirnya hahaa berjaya juga ako menghasilkan masakan seperti gambar bawah nih...

Sedap?
Muhahahaha opkos arr ako cakap sedap weii!!!!!
Tapi klu nak soh masak untuk kowang, erkk takdo la ye...

Bihum goreng ni klu cara ako masak cam lain sket tapi sebab ako nak masak ikut resepi yang betul, maka gigih arr ako cari resepi kat blog DTS dan inilah hasilnya..

psstt mat, tang telur tu memang ako kasi ubah sket la ye... *wink*

Tadaaaaaa...........
Sambal sotong mengikut resepi dari mat gebu.
Ako cari resepi yang MUDAH, RINGKAS dan bahan-bahan yang SIMPLE!!
Hahahahha ...

Sambal nya agak pedas sedikit..
But i LIKE!!!
Lagi PEDAS, lagi KAW!!

Nyummyy....

Pape pun terima kasih arr kat DTS mat gebu sebab akhirnya dapat gak merialisasikan impian anak tekak ako!!!! SUKA!!!

Nota Jemari: bole kira bape kali ako masak...

15 comments:

Mat Gebu said...

Waaaaaaa.....sheedappnyaaaa...terima kasih retna..

AKO @ retna said...

hhehhee terima kasih kat ko!!!

♥chubbycekelat ♥ said...

Terliur!!!
hahahaha

AKO @ retna said...

lap air liur tu ek, jgn kasi meleleh hahahaha :p

Sis-Lin said...

ko masakkkkkkk??? ermmm ye ye aku caya aku caya..hehehehe

AKO @ retna said...

iskkk see my hand laaaaa

mya said...

sambal sotong tu menggiurkan weyyyy...

AKO @ retna said...

heeheh...
nak bagi owang rasa erkk x konpiden lagi.. so masuk dalam anak tekak sendiri je la dulu hehe :p

Aanas said...

salam ret,
waa itu sambal sotong rupa nya pun suda sungguh mengancam...terliur tuh..

bihun tu, telur dadar tu memang hiris kasar ker atau camera close-up sesangat.? sebab mak akak selalu hiris telur dadar ni halus sangat. heheh..

AKO @ retna said...

kak,
hahahah telur tu mmg hiris kasar.. nak cepat makan :p

mekchu said...

kecur air liur.. pedas2 la sodap kan..

AKO @ retna said...

ya betul!!! hahaha lagi pedas lahi KAW!!

ch@ said...

caner nak bagi sambal kat sotong tu jadik byk ej kakRet? kita selalu buat tapiii tak banjir la sambal dia tu. hiiii.

AKO @ retna said...

letak arr banyak2 sambal nyaa... tak pun bila sambal hampir nak kering sangat, tambah air sket.. then masak lagi tapi make sure jgn sampai kering arr... :)

AKO @ retna said...

Lagi satu kan ch@, takut minyak awak kurang jer... ;)