,

Akhirnya... Thanks MAT GEBU!

Mulanya memang M.A.L.A.S betul ako nak masuk dapur tuk masak.
Tapi sebabkan perut lapar so nak tak nak terpaksa la gagah kan juga kaki melangkah ke dapur nak masak pape yang patut. Sebab nak masak sesuatu yang sedap *bagi anak tekak ako* so ako gigih la cari resepi kat dalam blog masakan MAT GEBU.

Ako ngaku ako bukan lah seorang tukang masak yang handal.
Sekadar masak untuk anak tekak sendiri, OK la kot.
Dan dengan bantuan resepi en mat akhirnya hahaa berjaya juga ako menghasilkan masakan seperti gambar bawah nih...

Sedap?
Muhahahaha opkos arr ako cakap sedap weii!!!!!
Tapi klu nak soh masak untuk kowang, erkk takdo la ye...

Bihum goreng ni klu cara ako masak cam lain sket tapi sebab ako nak masak ikut resepi yang betul, maka gigih arr ako cari resepi kat blog DTS dan inilah hasilnya..

psstt mat, tang telur tu memang ako kasi ubah sket la ye... *wink*

Tadaaaaaa...........
Sambal sotong mengikut resepi dari mat gebu.
Ako cari resepi yang MUDAH, RINGKAS dan bahan-bahan yang SIMPLE!!
Hahahahha ...

Sambal nya agak pedas sedikit..
But i LIKE!!!
Lagi PEDAS, lagi KAW!!

Nyummyy....

Pape pun terima kasih arr kat DTS mat gebu sebab akhirnya dapat gak merialisasikan impian anak tekak ako!!!! SUKA!!!

Nota Jemari: bole kira bape kali ako masak...
Share:

15 comments:

  1. Waaaaaaa.....sheedappnyaaaa...terima kasih retna..

    ReplyDelete
  2. lap air liur tu ek, jgn kasi meleleh hahahaha :p

    ReplyDelete
  3. ko masakkkkkkk??? ermmm ye ye aku caya aku caya..hehehehe

    ReplyDelete
  4. sambal sotong tu menggiurkan weyyyy...

    ReplyDelete
  5. heeheh...
    nak bagi owang rasa erkk x konpiden lagi.. so masuk dalam anak tekak sendiri je la dulu hehe :p

    ReplyDelete
  6. salam ret,
    waa itu sambal sotong rupa nya pun suda sungguh mengancam...terliur tuh..

    bihun tu, telur dadar tu memang hiris kasar ker atau camera close-up sesangat.? sebab mak akak selalu hiris telur dadar ni halus sangat. heheh..

    ReplyDelete
  7. kak,
    hahahah telur tu mmg hiris kasar.. nak cepat makan :p

    ReplyDelete
  8. kecur air liur.. pedas2 la sodap kan..

    ReplyDelete
  9. ya betul!!! hahaha lagi pedas lahi KAW!!

    ReplyDelete
  10. caner nak bagi sambal kat sotong tu jadik byk ej kakRet? kita selalu buat tapiii tak banjir la sambal dia tu. hiiii.

    ReplyDelete
  11. letak arr banyak2 sambal nyaa... tak pun bila sambal hampir nak kering sangat, tambah air sket.. then masak lagi tapi make sure jgn sampai kering arr... :)

    ReplyDelete
  12. Lagi satu kan ch@, takut minyak awak kurang jer... ;)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.