Monday, December 27, 2010

BREEKS Cafe

Jauh perjalanan, luas penghadaman.
OK kali ni ako nak bawa kowang makan-makan di negara seberang tambak plak.
Mana lagi klu bukan kat Singapura.
Kebetulan berjalan-jalan ke sana, bila dah penat harus kelaparan.
Kali ni pilihan makanan adalah di Breeks Cafe yang terletak dalam Marina City.

Breeks Cafe ni adalah sebuah restoran western atau lebih specific makan stik la gitu.
Tapi klu kowang tak makan stik, jangan risau. kowang boleh pilih menu lain sama ada nak makan ikan, sotong, udang etc. Yang pasti selera kowang aritu adalah berkonsepkan western food.

Memang kat sini nak cari makanan memang susah sket. Kowang kena peratikan dlu samada kedai tersebut ada tak terpampang logo HALAL dari Majlis Ugama Singapura. KLu ada, tak yah ragu-ragu lagi k. Konpom dah kedai tu sah HALAL.

Klu kat Msia, kena la dpat sijil halal dari JAKIM. Dan klu kat singapura, sijil nya tentulah pihak MUIS yang akan kluarkan, betul tak?! Dah takde syak wasangka, jom kita tengok menu pilihan ako plak k.

Chocolate & Vanilla Milkshake. Memasing berharga SGD5.50.
Berbaloi... memang sedap dan marbelesss!!!!!

Lemonade - SGD3.50

Baked Chicken Pattie - SGD17.90

Daging ayam nya sangat tebal. Rasa macam kowang makan daging burger kat On The Table. Kenyang coz portion memang berbaloi-baloi.

Rib Eye Steak with Fish - SGD24.90

Klu kowang teringin nak makan stik dan sekaligus nak rasa ikan juga, better amek set yang ini. Dua-dua kowang leh rasa dan harga pun berpatutan. Klu amek steak sahaja, rege pun lebih kurang amek set yang ini. So better la rasa dedua kan ;-)

Stik lembut, ikan dori tu pun fresh ajer.
*thumbs up*

Set stik dan ikan ni ada jagung dan juga kentang putar dan salad. Ok la kan :)

Safari Feast - SGD13.90

Ala set ni yg ada macam-macam tu. Klu tak silap Pizaa hut ada buat set macam ni lebih kurang la. Sedap, tepung dia ranggup giler!!


Konsep restoran ni kemerah-merahan gitu.
I like!

Nota Jemari: Next place...

8 comments:

  1. geylang serai byk makan melayu lagi halal...ehehhe

    ReplyDelete
  2. yup opkos tu area melayu hehehe kan ;)

    ReplyDelete
  3. Den raso kalo den mkn semua tu, buleh habih tu.. hehe (^.^)

    ReplyDelete
  4. salam

    yumyum... sedapnya tgk makanan tu.. :)

    ReplyDelete
  5. amboi kak ret..jalan2 cari makan smp ke singapore..kelasss gitu~hehe.

    ReplyDelete
  6. MM,
    hahhah kuat makan eh :p

    MLD,
    nyumm nyumm sedap ;)

    Cikgu,
    hahhaah kebetulan je tu pun :p

    ReplyDelete
  7. u suka tau letak makanan yg menggiurkannnnn :D

    ReplyDelete
  8. biqque,
    hehehehe nak wat camne, sedap! kasi share gambar je la :p

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.