Followers

Monday, December 20, 2010

On The Table

Jumaat lepas kitorang jalan-jalan cari makan lagi. Kali ni kitorang try restoran baru iaitu On The Table. Restoran milik anak chef wan iaitu Chef Nazri. Terletak di Solaris Dutamas, tingkat 1. Rasa nya restoran ni baru dibuka so masa kitorang pegi memang tak ramai owang lagi la. Mungkin ramai yang belum tahu tentang kewujudan restoran ni.

~Pintu masuk~


Kami amek menu Executive Set.
Klu pilih makanan Asia rege setnya RM31.
Manakala klu pilih set western, rege setnya RM35.
Boleh pilih starter, main course dan juga minuman antara Ice Lemon Tea dan juga coffee/tea.

Makanan asia, ada lah nasi goreng dan yang bergoreng2 la.
Tapi western klu tak silap dia hanya sediakan burger ajer. Burger bukan sebarang burger, gerenti ko kenyang punya! Coz dagingnya amat la tebal daripada biasa.

Kita boleh nampak chef-chef bertungkus lumus menyediakan makanan untuk kami. Dapur derang kita transparent la. So kowang leh tengok apa yang chef tu tengah masak.

Kami pergi berlima maka ada 5 jenis set yang kami order seperti berikut:-

Set Executive 1
Starter - Caeser Salad
Main course - Burger daging (OTT Burger)
Ice Lemon Tea

Set Executive 2
Starter - Mushroom soup with cappuchino
main course- Nasi Goreng Kerabu
Ice Lemon Tea

Set Executive 3
starter - Tom Yam Goong
Main course - Nasi Goreng MamaYatie , ni ala-ala nasi goreng kampung gitu.
Air nya sama je tau, masih order ice Lemon Tea.

Set Executive 4
Main course - Country chic

Set Executive 5
Main course - RFC

Set-set 4 & 5, sama jer starter dan minuman derang so malas la ako nak tempek banyak kali kan gambar yang sama. Overall, bagi anak tekak ako, ok jer! Sedap.

Dan akhir sekali kami order dessert yang tak termasuk dalam menu set.

Yang dalam gelas kecik tu nama nya Creme Brulee rege nya RM12. Sedap sesangat!!!
Dan yang sebelah nya tu nama nya Panna Cotta berharga RM6.

Dah lepas makan, klu kowang nak membuang, *mana la tahu kan*, jangan risau coz toilet ada disediakan untuk lelaki dan wanita.

Dan kami sempat abadikan gambar bersama Chef Nazri.

ps: mana la tahu kot-kot ada yang nak pegi, ni ako tempek alamat dia kat sini k.

A4-UG 1-08
Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1
50480 Kuala Lumpur
603-6207 9966

Nota Jemari: Selagi ada selera, sedap aje kat anak tekak ako!

11 comments:

Aanas said...

salam retna,
terliur nengok gambo2 makanan tuh.. gambo nampak sedap ler, rasa tak tahu lagi.. tapi since ret kata ok, so nengok ler, kalau akak tersasar perjalanan ke sana, boleh gak singgah2... dalam gambo last tu yang mana satu anak omak ekk?

Biqque said...

aaaaaaaaa sedapnyer! dah la tengah lapo ni!

AKO @ retna said...

kak aanas,
aiyo.. byk dah sy tempek muka saya slalu kat sini,,pengsan la akak x pasan selama ni.. huhu...

biqque,
sedapp!

Lily Riani said...

nampak sedap but cam pricey jek

ch@ said...

pergh... mengancam anak tekak la kakRet, yummi-yummi.

AKO @ retna said...

Lily,
yup rsnya mcm mahal juga ar...

ch@,
hehehe nyumm nyumm :p

farhana_aziz said...

kak ret, bleh jadi duta restoran ni..dah byk restoran kak ret g kan..hehe.semua nampak sedap je.haih~

AKO @ retna said...

cikgu,
hahhaha xde la banyak.. mana-mana yg sempat kita pegi, kita review la sket2 ;)

mama-syira said...

beger tu nampak mantop. fuhh..
tapi mahal gak tu *sambil tgk wallet*

Sis-Lin said...

Mak aii..ter;liur tgk yg main course nasi kerabu tuh..perghhh sodappppp

AKO @ retna said...

farah,
ehheheh bonus byk maaa :p

lin,
ok la not bad

Annivesary

Daisypath Anniversary tickers