,

On The Table

Jumaat lepas kitorang jalan-jalan cari makan lagi. Kali ni kitorang try restoran baru iaitu On The Table. Restoran milik anak chef wan iaitu Chef Nazri. Terletak di Solaris Dutamas, tingkat 1. Rasa nya restoran ni baru dibuka so masa kitorang pegi memang tak ramai owang lagi la. Mungkin ramai yang belum tahu tentang kewujudan restoran ni.

~Pintu masuk~


Kami amek menu Executive Set.
Klu pilih makanan Asia rege setnya RM31.
Manakala klu pilih set western, rege setnya RM35.
Boleh pilih starter, main course dan juga minuman antara Ice Lemon Tea dan juga coffee/tea.

Makanan asia, ada lah nasi goreng dan yang bergoreng2 la.
Tapi western klu tak silap dia hanya sediakan burger ajer. Burger bukan sebarang burger, gerenti ko kenyang punya! Coz dagingnya amat la tebal daripada biasa.

Kita boleh nampak chef-chef bertungkus lumus menyediakan makanan untuk kami. Dapur derang kita transparent la. So kowang leh tengok apa yang chef tu tengah masak.

Kami pergi berlima maka ada 5 jenis set yang kami order seperti berikut:-

Set Executive 1
Starter - Caeser Salad
Main course - Burger daging (OTT Burger)
Ice Lemon Tea

Set Executive 2
Starter - Mushroom soup with cappuchino
main course- Nasi Goreng Kerabu
Ice Lemon Tea

Set Executive 3
starter - Tom Yam Goong
Main course - Nasi Goreng MamaYatie , ni ala-ala nasi goreng kampung gitu.
Air nya sama je tau, masih order ice Lemon Tea.

Set Executive 4
Main course - Country chic

Set Executive 5
Main course - RFC

Set-set 4 & 5, sama jer starter dan minuman derang so malas la ako nak tempek banyak kali kan gambar yang sama. Overall, bagi anak tekak ako, ok jer! Sedap.

Dan akhir sekali kami order dessert yang tak termasuk dalam menu set.

Yang dalam gelas kecik tu nama nya Creme Brulee rege nya RM12. Sedap sesangat!!!
Dan yang sebelah nya tu nama nya Panna Cotta berharga RM6.

Dah lepas makan, klu kowang nak membuang, *mana la tahu kan*, jangan risau coz toilet ada disediakan untuk lelaki dan wanita.

Dan kami sempat abadikan gambar bersama Chef Nazri.

ps: mana la tahu kot-kot ada yang nak pegi, ni ako tempek alamat dia kat sini k.

A4-UG 1-08
Solaris Dutamas,
Jalan Dutamas 1
50480 Kuala Lumpur
603-6207 9966

Nota Jemari: Selagi ada selera, sedap aje kat anak tekak ako!
Share:

11 comments:

  1. salam retna,
    terliur nengok gambo2 makanan tuh.. gambo nampak sedap ler, rasa tak tahu lagi.. tapi since ret kata ok, so nengok ler, kalau akak tersasar perjalanan ke sana, boleh gak singgah2... dalam gambo last tu yang mana satu anak omak ekk?

    ReplyDelete
  2. aaaaaaaaa sedapnyer! dah la tengah lapo ni!

    ReplyDelete
  3. kak aanas,
    aiyo.. byk dah sy tempek muka saya slalu kat sini,,pengsan la akak x pasan selama ni.. huhu...

    biqque,
    sedapp!

    ReplyDelete
  4. pergh... mengancam anak tekak la kakRet, yummi-yummi.

    ReplyDelete
  5. Lily,
    yup rsnya mcm mahal juga ar...

    ch@,
    hehehe nyumm nyumm :p

    ReplyDelete
  6. kak ret, bleh jadi duta restoran ni..dah byk restoran kak ret g kan..hehe.semua nampak sedap je.haih~

    ReplyDelete
  7. cikgu,
    hahhaha xde la banyak.. mana-mana yg sempat kita pegi, kita review la sket2 ;)

    ReplyDelete
  8. beger tu nampak mantop. fuhh..
    tapi mahal gak tu *sambil tgk wallet*

    ReplyDelete
  9. Mak aii..ter;liur tgk yg main course nasi kerabu tuh..perghhh sodappppp

    ReplyDelete
  10. farah,
    ehheheh bonus byk maaa :p

    lin,
    ok la not bad

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.