,

Filem: Hikayat Merong Mahawangsa

Sana sini owang dok sibuk citer pasal filem yang satu ni.
Dari last week lagi nak tengok tapi tak berkesempatan.
So, Jumaat aritu, terhegeh-hegeh ako gi wangsa walk tuk layan filem 'heeiiiibaattt' ni!

Show jam 9.30 malam.
Kawan ako cakap, iklan tak banyak.
Kira filem ni mcm start on time la gitu.
Maka, tak buang masa, lagi 5 minit nak ke jam 9.30, ako dah ready nak masuk panggung.

Ako amek seat couple.
Ako suker betul seat kat panggung wangsa walk tu.
Masa ni , kat screen tengah tayang iklan.
Concentrate la juga tengok iklan-iklan tu.
Biasa la kan, klu iklan kat wayang ni slalu nya mesti tunjuk filem-filem baru yang bakal ditayangkan.

Tengah syiok-syiok layan, alih-alih screen jadi gelap.
Masa ni tgh iklan citer antu.
So memang suspen la gitu.
Sumer owang sunyi sepi. Gurlpp!!

Lama juga ar....
Memasing dah cuak..
Memasing dah mula sok sek sok sek..
Berbisik sana sini.

Ye la tertanya juga, pesal tak kuar-kuar lagi filem ni?!
Lama juga arr.. adalah dalam 15 minit gitu.
Alih-alih, ada annoucement bagi tau, bekalan elektrik terputus.
Laaaaa............... iskk!
Nasib baik la 15 minit jer tau klu sejam, ako minta balik duit tiket. :p

Dan nasib baik juga filem ni sangat-sangat HEBAT dan BEST!
Cuma nak soh ako tengok banyak kali, takde la kot hehee....
Ako kan spesis tak suka buat bende dua kali hehe..

Kesimpulan filem ni, memang TABIK laa kat Yusri sebab dapat hasilkan filem macam ni yang jarang-jarang ada kat filem Melayu MALAYSIA.

Nota Jemari: Review filem punya la ciput je.. hahah jadi laaa kan.. Luahan hati yang lebih-lebih.. hahaha
Share:

4 comments:

  1. bukan jarang-jarang ada kakRet, memang takde pun kat Malaysia. 1st time la ni Malaysia buat. kita pun dapat tengok sekali cukupla.

    ReplyDelete
  2. kan...
    atlist dapat la juga tengok kan.. :-)

    so klu owang bercerita ngan kita, atlis kita pun dapat la bayangan nya kan kan :p

    ReplyDelete
  3. alaaaaaaaaaa....aku jgk yg x tgk lg..huwaaaaa...tggu astro astro first je ler....

    ReplyDelete
  4. lin,
    hehehe tp ghase nya klu tgk kat tb, cam x feel gitu kan ;)

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.