Followers

Monday, March 28, 2011

Filem: Hikayat Merong Mahawangsa

Sana sini owang dok sibuk citer pasal filem yang satu ni.
Dari last week lagi nak tengok tapi tak berkesempatan.
So, Jumaat aritu, terhegeh-hegeh ako gi wangsa walk tuk layan filem 'heeiiiibaattt' ni!

Show jam 9.30 malam.
Kawan ako cakap, iklan tak banyak.
Kira filem ni mcm start on time la gitu.
Maka, tak buang masa, lagi 5 minit nak ke jam 9.30, ako dah ready nak masuk panggung.

Ako amek seat couple.
Ako suker betul seat kat panggung wangsa walk tu.
Masa ni , kat screen tengah tayang iklan.
Concentrate la juga tengok iklan-iklan tu.
Biasa la kan, klu iklan kat wayang ni slalu nya mesti tunjuk filem-filem baru yang bakal ditayangkan.

Tengah syiok-syiok layan, alih-alih screen jadi gelap.
Masa ni tgh iklan citer antu.
So memang suspen la gitu.
Sumer owang sunyi sepi. Gurlpp!!

Lama juga ar....
Memasing dah cuak..
Memasing dah mula sok sek sok sek..
Berbisik sana sini.

Ye la tertanya juga, pesal tak kuar-kuar lagi filem ni?!
Lama juga arr.. adalah dalam 15 minit gitu.
Alih-alih, ada annoucement bagi tau, bekalan elektrik terputus.
Laaaaa............... iskk!
Nasib baik la 15 minit jer tau klu sejam, ako minta balik duit tiket. :p

Dan nasib baik juga filem ni sangat-sangat HEBAT dan BEST!
Cuma nak soh ako tengok banyak kali, takde la kot hehee....
Ako kan spesis tak suka buat bende dua kali hehe..

Kesimpulan filem ni, memang TABIK laa kat Yusri sebab dapat hasilkan filem macam ni yang jarang-jarang ada kat filem Melayu MALAYSIA.

Nota Jemari: Review filem punya la ciput je.. hahah jadi laaa kan.. Luahan hati yang lebih-lebih.. hahaha

4 comments:

ch@ said...

bukan jarang-jarang ada kakRet, memang takde pun kat Malaysia. 1st time la ni Malaysia buat. kita pun dapat tengok sekali cukupla.

AKO @ retna said...

kan...
atlist dapat la juga tengok kan.. :-)

so klu owang bercerita ngan kita, atlis kita pun dapat la bayangan nya kan kan :p

Sis-Lin said...

alaaaaaaaaaa....aku jgk yg x tgk lg..huwaaaaa...tggu astro astro first je ler....

AKO @ retna said...

lin,
hehehe tp ghase nya klu tgk kat tb, cam x feel gitu kan ;)