,

Lunch time

Lunch tadi tetiba cam mengidam plak kan nak makan pisang goreng cicah kicap.
Memang pebret aii tau!!
Dan kebetulan plak arini besday ada sowang kakak kat opis ako.
Maka, dah alang-alang, gagah juga la kitorang gi cari pisang untuk dijamu waktu petang harinya.

Melepak pekena teh ais kaw sementara menunggu pisang siap digoreng.
Ater ko sampai kat lokasi jualan jam 1 tghari.
Tokei kedai baru je nak buka gerai kan.
So, terpaksa la sabar menanti hingga pisang ready untuk dibawa pulang.

Pisang goreng cicah sambal kicap.
Eh kowang pernah makan tak??
Perghh sedap weii... Tak caya cuba la!!

Lokasi jualan ni kat area Sri Gombak ye.

Pisang pilihan adalah 'pisang awak'.
Eh sorry ako x sure kowang panggil pisang apa.
Tapi yg ako suker tu jenis pisang yang kecik-kecik punya saiz.
Sedap dan manis rasanya.

OK setel pembelian dan pembayaran.
Dah moh balik cepat.
Konpom sampai opis lambar tengahari tadi.

syyyhhhhhh!!

Nota Jemari: Janji dapat makan!
Share:

2 comments:

  1. mestila sedap kakRet. 1st time kita beritahu member kat sini dulu dorang smua kata kita tak betul. dorang pelik makan pisang goreng dgn sambal kicap. hahaaa. skali dah cuba, hari2 pergi melanggan pisang goreng dgn sambal kicap.

    ReplyDelete
  2. tu la kan cha, belum terai belum tahu...
    cuba dl baru tahu betapa nikmat nya pisang cicah kicap hehehe :p

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.