Followers

Thursday, April 28, 2011

Coklat vs Bunga

Dulu ako skolah pompuan.
Klu kowang skolah sumer nya pompuan, pasti dapat bayangkan senario yang ako nak kongsi nih. Tapi ako pun x sure la kan klu-klu masa kowang skolah dulu pernah mengalami situasi macam ako dolu-dolu.

Nama pun skolah pompuan.
So, senario adik angka, kakak angkat, Secret Admire (S.A) pasti macam satu fenomena yang wajib la gitu. Dan kadang-kadang mengumpul pet-sis atau S.A ni macam satu pertandingan plak. Makin ramai pet-sis, makin ramai S.A maka makin tinggi la saham dan keFOFULARan kowang.

EH sape kata ako x pernah alami sumer tu.
Pernah! 
Malah sejak ako skolah rendah lagi, fenomena pet-sis ni dah berleluasa. 

Bergaduh pasal pet-sis pun ako pernah. 
Bila teringat balik, klakar je kan.
Ntah pape je nak gaduh pasal sorang budak.
Padahal sama sejenis plak tu.
Itulah keUNIKan nya bila ko skolah pompuan.

Ye la, klu skolah campur tu memang tak heran la klu ko gaduh pasal laki atau pompuan. Tapi COP!! Itu bukan bermakna budak-budak skolah pompuan ni sumer nya LESBIAN atau PENGKID!! Sila buang tanggapan kowang sekarang juga!!

*weii melencong sungguh cerita ako ngan tajuk dah nih*

Ok ok ekceli ako nak citer pasal ceklat.
So bila dah ada S.A dan pet-sis ni, slalunya pasti dapat sesuatu. Contohnya ceklat la paling senang nak belikan. Antara-antara ceklat-ceklat yang femes zaman skolah dulu,

.. salah satu nya ceklat MARS ni la.

Ceklat MARS ni ako suker sebab dia creamy.
Penuh dengan karamel.
Memang nyummyy laaa!!

Paling ako suka ceklat crunchie!!
Sekarang ni jarang ako nampak.
Tak tau la, maybe ada jual kat memana cuma ako je yang tak pasan.

Ako suker sebab dia rasa 'honey'.
Likat-likat gitu...
Tapi memang PALING MANIS!

Nama pun zaman budak-budak.
Zaman muda-muda, 
konpom la yang manis tu la yang paling budak-budak suka.

Satu lagi ceklat snickers.
Yang ni ako kurang gemar sket.

Pasal dia ada kacang.
Bole la makan cuma bukan pebret la.

Zaman dulu, duit blanjer dapat pun RM0.50 je.
Paling tinggi pun ako pernah dapat RM1 je la.
Bila ada owang bagi ceklat-ceklat ni sumer, memang sangat-sangat hepi la kan.
 Apa tak nya, nak beli sendiri memang tak mampu la. 
Dulu harga RM2 pun dah rasa mahal.

Sebab tu klu owang tanya ako suka apa, ako akan jawab CEKLAT!
Dan klu owang tanya lagi antara CEKLAT dan BUNGA, mana ako suker, pasti ako jawab CEKLAT!!

sebab apa?
Sebab klu ko bagi bunga, sah-sah la layu je memanjang.
Pastu buang lam tong sampah.
Nak simpan cam menyemak je especially bila dah kering warna-warna ceklat tu.
Tapi bila ko bagi ceklat, ko KENYANG!!

hahhaa....... betul tak?
Tapi walau apa pun, masing-masing punya citarasa tersendiri kan.
kowang maybe suka bunga-bunga kering tu.
dan ako tetap suka pada ceklat walau kowang cakap ceklat bole jadi GEMUK!!

Bau bunga bisa buat ako saket kepala berhari-hari.
Bau ceklat bisa buat ako tenang berhari-hari.

Nota Jemari: .. sekarang ako dah kurang makan ceklat, bukan takot gemuk cuma bila dah makin 'MATANG', dah rasa kurang nak makan sesuatu yang manis.

4 comments:

| xDer | said...

nice & mostly good info found here.. sudi sekiranya menerima Award Terbaeek! ikhlas dari saya ye.. harapnya sudi ^^

Award Untuk Awak: khas buat sahabat dari hati yg ikhlas

AKO @ retna said...

terima kaish coz sudi singgah sini :)

Azira...Nozie...Kechik said...

hahahha..ingat..ingat....coklat for paling best...


* psstt: tapi kan..once dpt bunga from somebody special kan...feeling dia lain walau dah tau bunge tuh akan layu dan tak cantik

AKO @ retna said...

erkk mungkin la kan tapi feel tu kejap je la kot hehee..