,

"Ouch, saket nya mata!!"

Konpom kowang dah baca kisah Amyza Adnan masuk spital gara-gara bulu mata palsu.

Ako tak pakai tapi bila baca, seolah ako dapat rasa gak la kesaketan Amyza tu.

So lepas ni kowang yang suka pakai bulu mata palsu ni, baik berjaga-jaga kan.
Tapi agak-agak kowang nape ek bleh jadi camtu?
Adakah disebabkan bulu mata tu dia pakai berulang-ulang?
Bila asek pakai bulu mata yang sama mungkin dah x elok sangat tu yg kena infection?

Atau pakai terlalu lama?
Kan klu nak pakai bulu mata ni kena letak gam dia sket baru leh bulu tu lekat kat mata.
Erkk disebabkan gam tu ker????

Aisshh ngilu dibuatnya.
Baik la kowang beli je mascara yang leh lebat dan panjangkan bulu mata original kowang. Ghase nya lebih selamat kot. Cantek pun cantek gak, kan??!

Ada sorang hamba allah ni, gara-gara bulu mata palsu, terus bulu mata yang original dia tercabut sekali. Kesan nya tak tumbuh-tumbuh dah dan terpaksa pakai bulu mata palsu tuk kaber kecacatan kat mata tu.

Iskk kesian kan...
So better la kita bersyukur apa yang ada kat badan kita ni kan...

"psstt tapi kan klu cukur bulu kat tempat-tempat yang sepatutnya, ok tak?!! muahahahha"... lalaala

Nota Jemari: walau x secantek kamu tapi tatap bersyukur.. TQ pada NYA
Share:

4 comments:

  1. mcm takut je nak pkai fake eyelash!!
    OMG!

    ReplyDelete
  2. hehehe tu laa..
    kita pernah gak try..
    tapi bila dah jadi kes camni, erkk lagi ragu2 nak try lagi..

    ReplyDelete
  3. retna..nak jawab soalan akhir....

    PATOT...ha ha ha

    ReplyDelete

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.