, ,

Let's race!!!!

Jam 3 petang, sumer dah berkumpul kat lanai.
Harus la dengar taklimat dulu b4 game start.
Mereka sangat khusyuk mendengar arahan.
Bagus, sangat patuh dan mendengar kata.


Mereka bersungguh2. Bukan apa memasing musti la nak menang kan!
So, kena la betul2 dan paham konsep permainan itu.

OK, ekceli ada 4 station yang derang kena pegi.

Pes station adalah, "serupa tapi tak sama". Ako rasa kowang pun leh bygkan camne game nih. Ada 2 set gambar dan kowang kena cari 19 perbezaan. Sebabkan takde sape sempat amek gambar kat station tu, so kowang imejin sendiri la ye camne keadaan dan game kat station itu. erkk yang pasti ako pun x tahu camne keadaan di situ sebab nya ako adalah berada di station lain.


Aikk... ada bola??
ermm nak wat hape ek???


Ok, jom kita ke station "Road Block". *station ako la tu*
Ye ye mereka adalah kena bermain futsal.
Tapi senang je, hanya perlu mendapatkan 3 GOL sahaja.
Nampak senangkan tapi klu dah kaki bangku mcm ako, ermm yang senang terus jadi susah.


Next station adalah "Detour".
Ko nak try 60 atau 40?
Klu ko pilih 60, ko ke kopek kacang sebanyak 60 biji.
..dan klu ko pilih 40, ko kena la kopek kulit kuaci plak.
Bila dah cukup jumlah yang dikehendaki, harus la ko makan kacang2 atau kuaci2 itu sume sampai licin.

Dalam 9 group, hanya 2 group saja yang berani pilih kopek kuaci.
hehhee... erkkk klu ko peminat kuaci mungkin senang la nak kopek tapi klu sebaliknya, ko paham2 sendiri je la ek... *wink*


Setel ketiga-tiga stesen, ko kena la pegi kat last station, "Pirate Hide and Seek".
Yang ni game budak2 je tapi klu ko x paham, payah gak la nak main.
Sebab game ni memerlukan hotak. Ye ye game ni kena pikir sket sebab ko nak cari rete tersembunyi di sebalik bongkah2. KLu kowang x dapat nak imejin, erkkk gi je la beli game tu ek.. muahahahhaa....

Kat station ni pun ako x sempat nak amek gambar tapi seb baek member komitee ada amek video tadi. So, konpom esok lusa bebudak opis akan sibuk melayan video2 itu.


Last musti la station "Pit Stop" kan...
Bagi clue, so ko kena la usaha cari spongebob ni.
Muahahha dengar2 citer ada yang sesat2 eh nak cari kat mana kedudukan spongebob tu. Tapi seb baek sumer nya selamat tiba kat pit stop.

Dah sampai pit stop, maka berakhir la sudah acara amazing race itu.


Mereka kepenatan sudah.

TAMMAT!

Nota Jemari: ako pun penat gak kena diri tgh panas.. huhu....
Share:

No comments:

Post a Comment

Penafian @ Pemberitahuan

Blog ini hanya blog personal, hanya cerita tentang diri, family & kengkawan AKO. Tiada kena mengena dengan yang hidup ataupun yang telah tiada.

Segala isi kandungan dan gambar-gambar di Ako Tetap Ako's blog ini tidak boleh ditiru, dihasilkan semula dalam bentuk-bentuk lain, dipindahmilik, dicetak, disimpan atau digunakan semula. Setiap rujukan hendaklah memberi kredit dan/atau rujukan kepada Ako Tetap Ako's blog.

Sebarang komen, permintaan, cadangan atau komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam atau jelik sifatnya dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu orang lain; atau memulakan suatu komunikasi dengan menggunakan mana-mana perkhidmatan aplikasi, sama ada secara berterusan, berulang kali atau selainnya, dan dalam masa itu komunikasi mungkin atau tidak mungkin berlaku, dengan atau tanpa mendedahkan identitinya dan dengan niat untuk menyakitkan hati, menganiayai, mengugut atau mengganggu mana-mana orang di mana-mana nombor atau alamat elektronik, adalah melakukan suatu kesalahan, tindakan boleh diambil mengikut akta AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Sekian terima kasih.