Followers

Thursday, December 2, 2010

BILA SI DIA BERTANYA


Sejak bila ntah ako gian plak nak join segmen-segmen kat sini.
Dan opkos arr ako akan join sesuatu yang ako senang nak buat.
Godek-godek, then tergerak nak join segmen yang satu ni.
Maka terhasil lah jawapan seperti di bawah :-


  • Pada pendapat anda , apakah yang perlu ada dalam sesebuah blog ?

Ako skodeng beberapa blog dan jawapan derang macam-macam. Tapi bagi ako, klu nak buat blog kena ada CHATBOX!!! Sebab ako ni dah la jenis malas nak klik komen, so slalunya ako masuk je blog owang, ako suka tglkan pesanan kat CHATBOX kowang je..
  • Bagaimanakah anda mempromosikan blog anda?

Ala rata-rata blogger musti akan masukkan kat dalam innit, rakan blogger FB dan yang sewaktu dengannya. SO macam tu juga la dengan ako.
  • Blog bagaimanakah yang anda tidak suka masuk ? dan kenapa ?

Blog yang header ntah pape yang besar gedabak dan terus buatkan loading ako lembab dan pc ako 'hang'!!! Satu lagi blog budak-budak zaman skrg yang suka gunakan short form short form yang berbelit lidah ako membaca nya.... 

  • Jika anda masuk ke sesebuah blog , bahagian manakah yang akan menarik perhatian anda ?

Suka baca tajuk entry dulu!! Klu tajuk bersesuaian dengan citarasa, ako akan teruskan pembacaan, klu sebaliknya, terus otomatik ako akan klik PANGKAH!

  • Apakah kata kata semangat yang boleh anda berikan buat blogger yang mana semangat mereka telah jatuh akibat dikritik hebat oleh pembaca ?

Just ikut naluri kowang!! Be yourself! Kenapa perlu jaga hati mereka sedangkan hati sendiri takde owang nak kisah. So klu kena kritik sket pun, buat bodo jer!! Bukan sampai mati pun klu derang nak kutuk! Dah penat kutuk dok dendiam arr derang sok!

  • Blog bagaimanakah menjadi pilihan anda ?

Gaya penulisan yang sempoi dan entry yang ringan-ringan sahaja!!! Letih ako tengok penulisan owang-owang yang skema penggunaan ayat-ayatnya. Seolah-olah macam ko baca buku sejarah plak! aiyo..

So, en Ben, entry ako ni memenuhi syarat tak??

Nota Jemari: ako suka yang sempoi & simple!!

11 comments:

Sis-Lin said...

rasanya blog aku le yg palaing simple dn sempoi ek..tp semput x? hehehehe

AKO @ retna said...

hahhhhaha no komen :p

Azza Firza said...

salam singgah, jemput singgah ya ke blog usang saya, nice entry (:

AKO @ retna said...

salam juga untuk azza.. :)
ok nanti kita singgah ye :)

Kalamhati said...

salam ziarah..

teruskan blogging ya!..=)

AKO @ retna said...

salam dik kalam,

ye ya terus berblogging TOO :)

Aanas said...

salam retna,
selalunya orang bujang tak suka sangat masuk blog orang yang suka citer pasal anak pinak dia, tol tak.. heheh.. confirm blog akak not in BBF ret... heheh.. pepun, akak suka baca blog ret yang sempoi.. keep it up..

AKO @ retna said...

kak,
takde kak, saya x kisah nak masuk blog family ke, citer pasal anak ker asalkan jalan citer sempoi dan simple utk saya paham..

hehehee...
tapi kadang2 saya suka baca cuma saya ni jenis malas nak tglkan jejak/komen..

*ermm memang dasar pemalaas saya ni.. alahaaiiii

ps: jgn amek kisah ya kak *wink*

Aanas said...

*wink* *wink*

Aisyah AR said...

salam blogger....tambah kenalan yok!!

AKO @ retna said...

Aisyah,
salam juga :)