Jom gi Dusun

"Hi kakak... hi abang... hi uncle.. hi aunty,
 jom ikut ayum cari doghian!"

Tapi yum, tu nak gi cari doyan ke nak gi karaoke tu? hahha...
 Yeay kitorang dah sampai!!
Hari sabtu aritu, gi dusun member kat Hulu Langat.
Kebetulan, buah durian, manggis, pulasan masih banyak so apa lagi kami pun terjah la ke dusun beliau.
 Ok, semua pun excited dan rambang mata nak makan mana dulu.
Manggis??
Durian?
Pulasan?
Langsat?

Gurlpppp!!!
 Kita makan durian dulu la.
Bau semerbak dah menusuk ke idung dah ni.
Masa bulan lepas, dah puas melantak musang king & D24 kan, 
so kali ni kita panaskan badan ngan durian kampung pulak. 
Tak terkata dah ni keenakkan menikmati durian di bawah pokok durian hahaha..
Nasib la buah tak gugur atas kepala. Kalau tak, tak pasal-pasal hilang nikmat nya. ;p
 "Ok ayum, meh kita belajar. Itu buah manggis ye! Kulitnya gelap, isinya cerah. 
Rasa nya manis tapi kadang masam pun ada."

 Rupa nya memang pebret ayum ye manggis ni dari buah durian.
Ok yang ini pulak buah nona ye anak-anak.
Tapi time tu buah nya belum masak lagi jadi tak dapat la nak tunjuk camne rupa isi nya.
Maybe lenkali bila dah masak, kita bole datang lagi kan 😋
Aikkk.... dah puas makan doyan, kita petik cili plak ye kak!? :p
Dah la dapat makan FREE...
Bukan sebiji dua, malah berbiji-biji gak la kami melantak durian FREE kat situ😅
Hajat kami semua memang nak beli gak bawa balik ke rumah masing-masing.
Pastu di bagi nya plak harga kasih sayang.
Alhamdulilah, murah rezeki member ni sekeluarga kan kak een.
Terima kasih la ye Yaz n family.
Insyallah, bertambah-tambah lagi murah rezeki awak sekeluarga. 

Kalau ada buah yang lain, jangan segan-segan roger kami lagi.

Nota Jemari: Terima kasih kak een & family juga sebab korang, kami dapat makan free🙈

5 comments:

  1. Hamboiii kemain lagi syoknyaaaa masuk dusun..
    Bawak sini sikit oiii...

    ReplyDelete
  2. woaaaaah seronoknyaaaa pegi dusun. oh maaai manggis tu sedapnya nampak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lai lai...manis manis hehee..tp dah abs kitrg pulun aritu 🙈

      Delete
  3. Hello I love reading about your experiences at Jom gi Dusun. Thank you for sharing your vacation experiences and knowledge. komodoresort.com

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com