JDorama: KYOJO 1&2 - Ako Tetap Ako

JDorama: KYOJO 1&2

 

Bagi peminat drama Jepun mesti kenal Takuya Kimura kan!!
Dah lama gila tak tengok dia berlakon.
Sejak VIU kluarkan drama-drama jepun lakonan Takuya ni kan tetiba tertarik kat satu drama ni tajuk KYOJO!!

Kata nya lakonan Takuya.
Pada mula nya memang ako tak perasan pun yang watak utama tu adalah Takuya.
Al maklum la kan sejak dia dah berumur ni memang dah jarang nampak dia berlakon.

Kyojo ni cerita pasal Akademi Polis di Jepun.
Dan Takuya membawa kan watak sebagai salah seorang pengajar di akademi tersebut.
Jalan cerita drama ni biasa-biasa aje.
Tapi sebab dah lama sangat tak tengok dia berlakon, so ako layan je la.

Kimichika Kazama (Takuya Kimura) is an instructor at a police academy. He is keenly observant and watches over his students. He is calm as an instructor and has charisma, but strict. Students with various backgrounds attend the police academy with their own reasons of becoming police officers. They feel pressure having to follow the strict rules and have anxiety about getting kicked out of the academy. How many students will graduate among the 90 students? What is the real purpose of Kimichika Kazama giving hardship to the students?
Sedikit info berkenaan Takuya.

Sebelum datang nya demam K-drama, K-pop kat Malaysia ni, Jdorama telah menjadi kegilaan suatu masa dahulu. Antara drama-drama jepun yang hangat ketika tu antara nya "Love Generation", "Beautiful Life", "HERO", "Long Vacation" dan banyak lagi la.

Dan Takuya Kimura antara pelakon yang menjadi kegilaan pada waktu itu.
Beliau adalah seorang penyanyi dan pelakon Jepun. Beliau adalah ahli kumpulan idola Jepun SMAP. Sebilangan besar drama TV yang dibintanginya menghasilkan penilaian tinggi di Jepun. Beliau telah menjadi salah satu pelakon / penyanyi / penghibur yang terkenal dan berjaya di Jepun dan Asia.

Sebelum BTS, BlackPink, H.O.T masuk pasaran Malaysia, SMAP awal-awal lagi dah conquer Asia n Malaysia. 

So harap la lepas ni ada banyak lagi drama-drama baru yang Takuya akan berlakon.

Nota Jemari: Antara fav artis jepun, Kyoko Fukada, Takaeshi Kaneshiro

4 comments:

  1. owh xtahu pula dah ada drama jepun kat viu, selalu banyak update drama korea je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 drama dh ada kat viu.. Thai.. Indon.. India.. Jepun

      Delete
  2. ok note. nnt nak tgk. tq kak ret. but betul kata kak retna, sblm kdrama and kpop mmg jdrama main dulu. kalo tak drama, kartun pun drpd jepun. doremon. flashman, marksman. dan i adalah salah 1 yg mesti nak jd pahlawan hijau sampai tak pergi sogama. muahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan cha... betul-betul jepun memang dulu masuk pasaran asia...
      hahaha kita suka moero attack :D tapi takut nk 'cuti' sogama masa tu..

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.