LIVE UPDATE : HANTAR HADIAH TOP KOMENTAR KEPADA BLOGGER SHA

LIVE UPDATE : HANTAR HADIAH TOP KOMENTAR KEPADA BLOGGER SHA

Assalamualaikum... Hai hai semua!!

Ye betul, ni live update dari Slim River.
Tujuan asal nak gi jenguk abam abin kat sekolah dia. So alang-alang salah sorang pemenang Top Commentator bulan Oct & Nov kita tu berada di Slim River, maka nya kita bawa la sekali hadiah kemenangannya tu.

Ye betul, kali ni tuan punya blog hantar hadiah kepada pemenang by hand 😁

Tapi sebelum kita jumpa blogger Sha Mohamed, moh la kita jenguk abam abin dulu. Kami sampai kat sekolah abam abin waktu zohor tadi.


Omak eh siap masak homemade foods la kali ni ye. Kemain lauk masak lemak ikan keli jadi pilihan. Kali ni tak sempat nak main kelah kelah tepi tasik. Kita buka sokabar atas meja kat cafe je sudah haha. 

Eh tapi mana abam abin ni??? 


Ha sore sape tu yum? 

Rupanya giliran abam abin kena azan zohor minggu ni. Kemain buat buat terkejut plak Uyum ye bila dengar sore tukang azan tu 😁


Selesai solat zohor baru dapat jumpa abam abin. Dah kenapa uyum menangis? Haha rupanya mama paksa dia makan timun. 🤣🤣 Adoii ada ada je la peel ko ni yum. Nak kurus kan, so kena la makan sayur sket.


Pas makan tadi kita terus mesej sha. Plan jumpa kat pekan slim river je. Kebetulan nak mendobi baju baju abin. So kita plan jumpa area situ je la. 

Dari jauh dah nampak empunya diri. Walau dalam hati 50-50 gak sebab pertama kali nak bersua muka ni. Dengan konpiden nya ako hai hai empunya diri, fuh nasib baik la betul oii 🤣🤣

Uyum dok sibuk tanya, mana kawan nina, mana kawan nina? 

Ha bila dah depan mata, malu malu plak si uyum 😅

Tengkiu sha sebab sudi jumpa. 
Tengkiu juga sebab sudi jenguk blog kita. 
Congrats ye! 

Insyallah ada rezeki leh jumpa lelama sket kan. Sorry tadi memang terpaksa cepat cepat. Si uyum buat hal nak gi shi shi plak dia 😂. 

Pape pun salam kenalan 🤣🤣



Terima kasih aunty sha, sudi bagi 'buah tangan' untuk uyum. Kemain hepi dia ye😁

Nota Jemari : sejak aktif balik..ni first time jumpa blogger baru

Post a Comment

20 Comments

  1. Tahniah. Untung dapat bersua muka dengan bloggers. 👍

    ReplyDelete
  2. Wah...dah bersemuka dengan Sha erk...Uyum..bila nak bersemuka ngan aunty SA ni....hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tgu uyum dtg somban lagi eh aunty SA 😜

      Delete
  3. seronok kan dapat menjalin ukhuwah dari alam maya ke alam nyata, alhamdulillah.. bila nak jumpa ka ana nii :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom kak ana jom.. bole je kalay nak lepak mengopi sesama heheh

      Delete
  4. Whoaaa..menarik ya..dpt sendiri Dari tangan akak..Hoho... Beramah mesra sat..Huhu...Kesian Dak Uyummm
    .Terpaksa makan timun..Hahahahaha..Dahtu..habis tak tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sampai kesudah tak disentuh pun timun tersebut heheh

      Delete
  5. Wah... bestnya... teringat zaman kak ret aktif dgn blogger romzi dlu... selalu gathering kan?

    ReplyDelete
  6. Wah, hantar by hand tu... ni la rupa pemilik blog sha mohamed. Merdu suara Abin jadi muazzin.

    ReplyDelete
  7. Tq Kak Ret.. Seronok dapat jumpa walaupun segan-segan.. Sha konfident tegur sebab tengok Uyum je.. Kikiki.. Comel sangat Uyum nie.. Nanti ada rezeki boleh sembang lama lama..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe biasa la pertama kali jumpa kan.. konpom segan silu lagi hehehe insyallah nnt lelama dah selalu jumpa2 jadi mesra la gitu hahah

      Delete
  8. Baru baca kat blog Sha tadi. Tak aci ni, kita sama-sama duduk KL pun tak jumpa-jumpa lagi. Hehe. Ala comel Uyum nangis sebab timun. Ades

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha ok gak.. Nnt bole jumpa sal.. Kita da nak ke ampang.. Ha ok nnt set time

      Delete
  9. wah betul2 rezeki ni dapat hadiah&dapat jumpa blogger
    uyum macam anak acik la asal suruh makan sayur je nangis..tp uyum nangis cute comel

    ReplyDelete
  10. happy ye uyum dpt kitkat..
    bestnye dpt jumpa blogger

    ReplyDelete
  11. Ammi pun tak pernah bersua muka dengan bloggers lain kecuali blogger lama Fillanie dengan Mummy Ayu (sah-sah sbb dorang mmg kawan kelas ammi)

    ReplyDelete
  12. hahahahah kelakor la uyum ni nangis tak nak makan timun!
    teringat dulu2 waktu pertama kali jumpa blogger yang hanya kenal di alam maya..memang best bila dapat bersua depan-depan, kadang ada yang jadi sahabat sampai sekarang...dari memasing bujang hingga dah beranak-pinak..

    ReplyDelete
  13. wah. jumpa sha anta gift ye.
    seronok nya jumpa blogger :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com