UYUM JADI IRONMAN

UYUM JADI IRONMAN

Hari ni kat sekolah ada Hari Kanak-kanak bertemakan animasi atau superhero. Kemain excited 2 minggu sebelum minta omak eh carikan baju. Nasib la ada shoppe hahhaa. So gigih la nak pilih mana yang sesuai. Faham faham aje la kaalu beli online ni saiz nya ko bertabah aje la kalau tak muat 😂


Asal omak eh belikan baju spiderman, ironman ni untuk abam aqeem. Dah kata saiz tak menepati bentuk badan. Sudahnya yang ironman ni la terpaksa jadi hak milik uyum. 😅


Bila baju yang sepatutnya abang yg pakai tapi adik dah rembat, makna nya merajuk la si abang sebab takde baju. Tapi cikgu kan dah pesan, kalau takde baju superhero or animasi, pakai aje la baju pape yg smart casual. Knowing abang yang konon 'malu' nanti lain dari yang lain, maka nya tantrum terlebih la si abang, terus tak nak pegi sekolah. 


Uyum pedulik hape! Yang pasti dia dah ready nak beraksi jadi ironman 🤣🤣



Haha so kita tunggu la cerita dari dia balik sekolah nanti ye!

"puteri cakap dia nak jadi princess"
"mak zamir suruh dia jadi mario!"
"fayad jadi spiderman!"

Ha itu sebelum hari kejadian.
So kita nantikan, betul tak kengkawan dia akan jadi seperti yang diwar warkan.. Tunggu!!!

Nota Jemari : zaman ako dulu, kita pakai baju sekolah je wak hahaha

Post a Comment

16 Comments

  1. ala kesian abang aqeem... tapi comelnya uyum jadi ironman! hihi

    ReplyDelete
  2. zaman kita dulu mana ada acara2 ikut tema gini wak.... baju sekolah zaman kita pun kalau tak biru (pengawas) putih je. takdelah nak purple, kuning, hijau bagai. yang beza dulu kalau ada jawatan nametag tu ada warna lain...tu je

    ReplyDelete
  3. Halah.. Halah.. Comel sangat ironman nie..
    Kesian abang Aqeem kena beralah dengan adik ye..

    ReplyDelete
  4. Kalau dekat, boleh pakai baju Danny tu haaa.. baju rumput hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahahaha..ni takleh bla..terpaling Kelako I menengoknyaaa 🤣🤣

      Delete
  5. alaa terus badmood abg aqeem
    jadi uyum pula yang semangat ye...so cute uyum ironman chubby

    ReplyDelete
  6. 🤣🤣🤣 tak sabar menunggu cerita nya. Uyum gemaaaaas lah pakai baju Ironman tuh 😍👍

    ReplyDelete
  7. Alaaa.. kesian aqeem... uyum ni mmg hati kental laa dia peduli apa abg dia tantrum padahal bj abg dia yg kebas 😂😂

    ReplyDelete
  8. Alolo comelnya Uyum,tapi kesian la abangnya. Next year standby awal sikit costume. Hehe

    ReplyDelete
  9. Comel je jadi Iron Man.. Kesian Aqeem...
    Anak buah Aini Spiderman..the one and only..haha

    ReplyDelete
  10. Eh..macma Uyum susut skit la badan dia erk...ni dah sama macam bakal anak tiri SAa..babah dia siap belikan satu set baju spiderman...jenuh terbang sana terbang sini hari tu...

    ReplyDelete
  11. hahahah tak sabar nak tengok gambar yang lelain tu!

    ReplyDelete
  12. Macam-macam budak sekarang. Aduh betul dahulu tiada. Apapun cari seluar trek untuk sukan.

    ReplyDelete
  13. alololo uyum jd ironman lah!
    boleh la selamatkan donia ini.
    cute sgt ironman ni. takot2 nanti penjahat melt dgn ironman ni :) hu hu hu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com