K-GAME SHOW : BUSTED - Ako Tetap Ako

K-GAME SHOW : BUSTED

Busted!
Busted!
Eh eja betul-betul.

Kalau perasan kat Netflix dah ada game show ni.
Bila tengok citer kat netflix ni slalu la perasan ada Busted ni.
Pastu baru-baru ni tergerak la nak tengok sebab dah xde citer nak layan kan..
Mak aiii dah season 3 Busted ni rupanya.

Kisah nya Busted ni dah start sejak 2018 lagi (Season 1)
Pastu diorang sambung untuk Season 2 pada tahun 2019.
Now 2021 dia kluar lagi untuk Season 3.

Artis-artis yang terlibat memang semua pun ako suka.
Hahaha...

Diorang ni dalam 7 ke 8 orang ditubuhkan menjadi satu group Detektif.
Setiap episod diorang kena selesaikan misi.
Seronok tengok diorang settlekan semua misi.
Macam real je.

credit pic : google.com
CastSeason 1
(2018)
Season 2
(2019)
Season 3
(2021)
Yoo Jae-sukMain
Ahn Jae-wookMain
Kim Jong-minMain
Lee Kwang-sooMainGuestMain
Park Min-youngMain
Oh Se-hunMain
Kim Se-jeongMain
Lee Seung-giMain

Ini watak-watak utama dalam Busted tu.

Season 1

Seven celebrity sleuths discover that they are a part of an operation called Project D, in which they are implanted with a chip containing the DNA of famous detectives throughout history. Led by a man only known as "K" (Ahn Nae-sang), they are recruited as private detectives and are given a new case in each episode, all the while figuring out the mystery behind Project D and its inception.

Season 2

One year after the incidents of Season 1, the detectives reunite along with a new recruit to unveil the truth of K's death. With different murder cases that are interconnected, they conclude to search for the serial killer named "Flower Killer".

Season 3

The synopsis of the Netflix show reads: “Tackling different mysteries in each episode of this game show, seven sleuths get closer to solving the biggest one of all: What happened to Project D?” In each new episode, the stars recruited as the private detectives try to unveil a new crime mystery. 


Dengar citer Busted Season 3 last dah.
Pasni derang dah tak sambung.
So bagi korang yang memang layan Busted dari awal season lagi, jom la kita sama-sama tengok apa kesudahan Games ni.


source: wikipedia n google.

Nota Jemari: Bole la tengok tuk release tension sket haaha

11 comments:

  1. Replies
    1. klu suka jenis penyiasatan, syiok layan hehehe

      Delete
  2. Ini kakak tengah nengok oii.. tak habis gelak laa apa laa dengan si Amat tuu..

    ReplyDelete
  3. weekend ri tu pun bukak ni kejap nak tengok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama laaa.. Kita pun tertgk gak wiken.. Ni trus layan, nasib la eps ada 8 je season kali ni

      Delete
  4. dah lama xtengok variety show korea ni. tak pernah tahu pasal show ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah paling suka variety show korea.. Sbb sume pun mcm x fake hahah

      Delete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.