AKO tetap AKO

AKO Tetap AKO | Personal Blog

Thursday, December 23, 2010

Autograph

Kowang dulu ada otograph tak? Ala buku otograph yang kita conteng, coret sesuatu sebagai ingatan tu? Buku otograph ni zaman ako skolah rendah lagi. Macam-macam jenis bentuk & ghope buku ni kan. Bila ujung tahun jer ramai la yang mula bertukar-tukar otograph ni. Dan macam-macam pesanan dan catatan la yang tertulih dalam buku tu. Tang ayat jangan citer la kan, konpom klakar punya.

Selain kita soh kengkawan kita tulih, tak lupa juga kita akan bagi kat cikgu especially klu cikgu-cikgu pelatih yang dah abesh kontrak tu. Masa ni lah memasing tergedik-gedik nak tahu alamat dan no tipon cikgu. Nak nak klu cikgu pelatih tu cikgu lelaki. Hahaha... bodo je masa tu ghasenya. 

Yang ako paling suka baca catatan kengkawan dalam buku otograph ni bila tiap kali nak akhir pesanan, musti kowang pasan quote-quote macam kat bawah ni. Ntah sape la memula wujudkan quote tu kan. Yang pasti mengena plak tu. Jom kita layan.

Haaa sesuai la tu kan singkatan G.A.T.A.L .... yeah masa skolah mmg gals always talk about loves & GUYS!!

Plak tu berangan nak ke I.T.A.L.Y tapi tak kesampaian. Maka, gedik la buat maksud di sebalik perkataan ITALY tu... alahaaaiii zaman budak-budak. hahaha.

Tak mampu nak terbang jejauh, ke utara aje la kita yer. Boleh plak create maksud kat nama K.E.D.A.H tuh. Ishh memang kreatif sungguh budak-budak skolah ni kan. 

Ha yang satu ni bagus. Makna B.U.K.U..
Iyo yo je nasihat tu ek.. hehee
tapi bagus la kocik-kocik dah ada azam nak masuk U.

Kowang tengok, gula H.A.C.K.S pun bole ada maksud.

Pulaaakkkk tak pasal-pasal unta pun bole ada maksud kan?! hahahaa
Adus kreatif nya kengkawan ako nih....

Klu la kowang belek balik tulisan dan karangan kowang ni, konpom memasing akan gelak beso! 

Nota Jemari: pebret ako, "pecah kaca pecah gelas, sudah baca, harap balas"

18 comments:

  1. alahai..rindu nye masa2 dulu..:)

    ReplyDelete
  2. salam retna ku..wahh skandal kang..weyy aku pinjam sikit N3 ko ni eks, nanti, sambil tu boleh promot belog koo...aku suka yang GATAL tu..hahaha....

    ReplyDelete
  3. hahahaa sila mat sila....
    ko mmg kan bab-bab gatal suka terlebih kan hahaha :p

    ReplyDelete
  4. awwww... MALU!!!! hahhahahha..... ada lagi satu FRANCE = Friendship Remain And Never Can End.

    Hahhahahha.... i punya ntah kemana2 ntah but i skolah cine, soo tak byk ler bende2 nih. chomei nye.

    ReplyDelete
  5. haaa cilok idea kita eh, kita baru ingat nak buat part-2. cantik lagi buku kakRet. respek la kakRet simpan baek punya. kelakarla.

    ReplyDelete
  6. Lily,
    ye ye FRANCE, i remeber dat one too... camne la leh wujudkan mende2 ni hahaha

    cha,
    hahhha simpan lam kotak khazanah2 lama ni hahah... ni pun dah terkilan sbb terbuang majalah skolah.. huwaa

    ReplyDelete
  7. Hahahah ... betul .
    Kalo buka otograph lama .... mau gelak guling2....

    ReplyDelete
  8. salam...

    dapat link dr mat gebu...
    mau tergelak bila baca...

    ni nak kongsi apa yang wa ingat...

    kalau HACKS diterbalikkan...
    jadi SKCAH...
    Sebab Kau CUn Aku Hensem...

    ADIDAS....Andai Dikau Ingin Daku Ada Syaratnya...

    HITACHI...HIdup TAnpa CHInta....

    actually, cam banyak je tau, tapi macam banyak dah lupa dan tak wajar dipublish disini..

    apapun, thnks! ia nya menggamit kenangan kat dorm dulu...huhu

    ReplyDelete
  9. fery,
    mmg nostalgia kan..

    chik,
    hahaha lawak kan, ayat2 tu yg x tahan..

    antikapel,
    ahhaha ye ye banyak lagi kan. kita pun dah x igt tapi mmg best laa.. nostalgia tuh.. ;-)

    ReplyDelete
  10. salam retna..
    bio beno ret, still lagi simpan buku otograph masa kecik2 nih.. akak pun ada gak dulu, tapi udah berjaman ghaib... sentimental gak ret ekk, simpan koleksi lama2.. surat2 chenta dari boipren jaman sekolah2 dulu takde ke.. sure ayat jiwang karat version budak2..kelako..

    ReplyDelete
  11. salam kak,
    hahhha surat2 pakwe masa kecik2 dah selamat kena bako kak.. haha mak abah, awal2 lagi dah rampas surat2 camtu eheh..
    tapi mmg arr ayat budak dl2 klako kan haha

    ReplyDelete
  12. kakRet buang majalah sekolah? ohhh my, sayangnya. kita mmg simpan sebab kita jadi sidang redaksi majalah, so berita2 dlm tu ada kita yg tulis. hihiii =)

    ReplyDelete
  13. hahaha.. itu la bangusnya kalo simpan benda2 lama mcm tu.. bikin ku tersenyum..

    :)

    ReplyDelete
  14. cha,
    tu la akak pun dl sidang redaksi gak.. ntahhh bengong kot ms membuang tu huwaaaa nyesallll!!

    mekcu,
    hahaha senyum ... buat kita hepi :)

    ReplyDelete
  15. hahahaha...saya suke ni...memang stok nostalgia bengong2 ubi lah..

    memang boleh tersenyum sorang2 bacee

    ReplyDelete
  16. azira,
    hhaaha mmg bahan tuk nostalgia arr nih :p

    ReplyDelete

KOMEN? Sila Sila... Kalau nak ngutuk, AKO halau. Kalau komen yang membina, AKO terima.