Family Trip 2022: FIRE SHOW @ Pantai Cenang

Family Trip 2022: FIRE SHOW @ Pantai Cenang

Balik dari mahsuri dan makan laksa ikan sekoq, uyum dan abang gi main pasir kat tepi pantai. Nina pun sempat la soping cekelat kejap. Pastu kita rehat, bersihkan badan, pas maghrib kita kluar balik cari makanan. Hahaha... Kali ni kita lepak kat area food truck area cenang ni je. Tak jauh pun dari chalet kami. 


Malam pertama aritu kitorang lepak sini gak cari makan. Sempat la tengok orang shooting. Yang ako kenal pelakon Keith Foo tu je. Yang lelain ahkak tak cam hahaha. Drama tajuk apa? Ha yang itu korang tunggu aje la, klu nampak Keith Foo promot drama dia kat Langkawi, ha yang tu la 😜

Yang lawak tu, mula ako tak pasan pun ada orang tengah shooting.
Pelik sebab area diorang duduk tu macam lengang aje.. Eh eh takde orang nak duduk situ ke? Dalam masa yang sama, ako pun sempat la gi beli burger kat food truck yang betul-betul ako berdiri membontot kan meja derang duduk untuk shoot tu. Hahahah kira nasib la kan kalau tetiba termasuk plak montot ako dalam drama tu 😆😆


Mana-mana pegi, boodak ni tetap la menu dia nasi lemak juga dicarinya!!!
Maybe la nasi lemak di langkawi rasa nya lain sket ye dari KL hahaha😆


Dah kenyang , moh kita gi pantai. Kata nya ada fire show.
Ni first time nak gi lepak pantai memalam hahaha...
Sampai-sampai je wah meriah nya!!
Ni laluan ke Bamboo Cenang aritu. 

Nak tengok fire show dalam kawasan yang diorang letak bean bag ni kena bayar la ye.
Satu tempat dalam RM35 dapat air free flow gitu. Ingat dapat air je sekali dia bagi fries juga. Memang sonok la si Uyum dapat makan fries sambil tengok api.


Boleh piilh mana korang nak duduk. Pasir dia makk aii tebal dan lembut gila.
Tenggelam jap kaki ako hahhaha...


Kemain 'big bos' kecil ni kan.


Tengah syiok-syiok duduk tetiba derang panggil soh join derang main api.
WHAT???!! Ahkak ko ni dah la sakit lutut. Hahaha disuruhnya kita melutut plak kat pasir tebal tu.
Memang pastu nak bangun balik satu azab dibuatnya hhahhaa 😅😅



Disuruh duduk dalam bulatan dikelilingi api. Hahahah.... pasrah je la ye !!


Ada macam-macam show api.. Cantek!!
OK la kira macam sambut malam tahun baru cina, gitu hahaha


Lama gak kami lepak kat situ. Dekat 2 jam gak la. Dah puas tengok show api, moh kita balik.
On da way balik tu sempat la kami tapau pizza & kebab untuk supper dalam chalet je hahaha...Mentedaghah sokmo kami kat sana 😆


Sebelum tido, mari lah kita packing cekelat-cekelat dulu. Hahahha jangan terkejut eh, tu cekelat pesanan dari kengkawan juga tau! Percaya tak, soping cekelat saja hampir cecah RM1k😅😅



Siap beli luggage baru ni tau semata-mata nak letak cekelat ni je hahahaa...
Jangan kecam eh, walau cekelat ni mostly leh dapat je kat KL tapi tak tau nape ako suka fefeling beli cekelat kat Langkawi ni. Ada yang betul-betul murah kalau compare kat KL. Memandangkan balik ako naik MAS kan, luggage adalah 100 kg, jadi nya apa la sangat bawa balik tambahan bag yang penuh cekelat ni. Hahahaha... Harus la ako claim 10% harga PS kat mereka yang memesan kan 😆😆

Setel kemas bag, moh la kita tido. Esok before balik, awal pagi nak check out terus.
Sempat nak singgah Dataran Lang dulu lepas sarapan. So gud nite semua.. Nanti kita sambung cerita di hari terakhir k.

Nota Jemari: Nak gi langkawi beli cekelat lagi ar 😆😆

Post a Comment

17 Comments

  1. Uyuuuummmm!
    Kenapalah comel sangat. Pipi tu auntie rasa nak cubit-cubit jew!

    ReplyDelete
  2. Syok jugak lepak pantai malam malam sambil tengok fire show. Seram tengok fire tu pusing pusing kalau terkena percikan api tu. Happening betul kat sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaann.. Mula2 seriau gak tkut api tu terpecik ke kan.. Tp drg pandai kontrol api tu cuma kita la still kena hati2 gak

      Delete
  3. woww banyakknya ako borong coklat ya. nk dkt rm1k, siap ada luggage utk coklat lg.

    ReplyDelete
  4. Percaya sangat kalau shopping coklat boleh cecah rm1k. Hehe..

    Bestnya tengok fire show tu.

    ReplyDelete
  5. wah..saya tak pernah tengok lagi fire show di Cenang ni. Tu dia senget flight dengan ceklat kak Ret je. Hehe

    ReplyDelete
  6. Kalau satu kumpulan RM35 rasa berbaloi dengan masa persembahan. Siap ada kerusi.
    Haha 100 kg. Banyak itu boleh borong coklat. Lama tidak pergi ke Langkawi jadi tidak pasti coklatnya semurah mana. Hehe. Ya aura lain kalau beli di sana. Mungkin coklat banyak-banyak buat rasa mahu beli.

    ReplyDelete
  7. seriauuu dlm api tu he hzz
    kalau ciknur xnakk le
    sb masa kat pantai bagan lalang skali disuruh semua menolak

    ReplyDelete
  8. nikmati angin pantai ni. Phewww.

    ReplyDelete
  9. Aku pun masa p Langkawi lepak sini, yang Laki aku pi mengurut kaki tepi pantai tu, jenuh nungguuuu

    ReplyDelete
  10. Kalau pantai meriah, memang syoklah singgah memalam.. kalau gelap semacam je.. x nampak apo . hahaa..

    Bestnyaaa cekelat bebanyakkk.. sy sukaaa cokkklatttt

    ReplyDelete
  11. Bila nak pi lagi? nak ikutttttt.....hahahahaha

    ReplyDelete
  12. oo... menarik btol fire show ni. last time kiteorg tak tau pun pasal ni, ke baru je ada show cenggini? Hehe.

    ReplyDelete
  13. wow!! 1 bag penuh choc...yummy! x pernah gi langkawi lagi. so x tau mcm mana seronok shopping choc kat sana.. he he he..selalu beli kat airport je.
    Uyum leh geng ngan kakak iris la..suka makan nasi lemak.

    ReplyDelete
  14. Sepertinya saya harus ke Langkawi lah, kalo Kaka bilang harga coklat di sana lagi murah daripada KL 🤣. Karena saya selalunya beli di bandara biar tak repot hahahah.

    Cantiiiiik kembang api nya Yaa.. Jarang saya lihat kalo diadakan tepi pantai nih. Biasanya selalu di tengah kota

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com