BILA MAMA PULAK POSITIF

BILA MAMA PULAK POSITIF

Alamakkk pagi sabtu aritu MAMA uyum rasa x sedap badan macam nak demam, jadi pagi-pagi lagi dia dah buat swab kit test tu dan keputusan nya ada 2 line muncul. Cuma yang satu lagi tu macam kabur sket tapi kita assume juga la MAMA positif covid. Bila MAMA dah tewas ni maka nya segala tugas2 MAMA terpaksa la Nina yang amek alih. Segala makan minum , segala baju homework budak 2 orang tu, nina la kena amek tau hahaah. Sebelum ni memang ada je nina tlg2 MAMA mana yang patut tapi sekarang 100% nina kena la handle sorang2😅

Semalam nina rasa tak sedap badan. Batuk cum selsema dah menyerang. Check test kit masih lagi negatif. Minta minta kami bertiga tak terkena virus MAMA. Uyum pun dah start batuk-batuk. Risau semput dia menyerang plak memalam.

Buat masa ni, tak sempat nak jengah blog korang k.
Kerja harian masih berjalan seperti biasa. 
Cuma bila kita close contact dengan covid kes ni, memang tak bole masuk opis la jawabnya.

Doakan semoga kami bertambah sihat.

Ada ke yang rindu uyum 😝

Nota Jemari: banyak mende tergendala jadinya

Post a Comment

20 Comments

  1. Harap Cik Ako dan 2 orang itu terus negatif.
    Semoga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. Allahu...syafakillah semua ye..jaga diri...takpe Ako...sabar ye..dugaan..harap semua cepat sembuh...rindu la Uyummmm.....

    ReplyDelete
  3. semoga semuanya di umh tu dilindungiNYA... take care nina & uyum

    ReplyDelete
  4. Semoga semuanya dalam dilindungan Allah SWT.
    Moga Mama depa cepat sembuh & Nina pun kekal -ve... risau juga ye kalau dua-dua tumbang, sian Uyum & abangnya tu... anyway, take care Ako.

    ReplyDelete
  5. Syafakillah pd Mama..take care Nina..

    ReplyDelete
  6. semoga mama uyum cepat sembuh dan family member lain terlindung daripada wabak C19..ameen

    ReplyDelete
  7. Semoga Mama Uyum cepat sembuh, dan segala urusan Ako dipermudahkan.

    ReplyDelete
  8. Semoga semuanya baik2 dan gejala mama tak teruk sangat.

    ReplyDelete
  9. semoga cepat sihat. Lanie musim tak menentu Banyakkan minum air kak..

    ReplyDelete
  10. Alamak, take care mama Uyum & Abin. Kak Ret pun take care tau. Semoga korang semua cepat sembuh...

    ReplyDelete
  11. semoga yang negatif kekal negatif...
    yang positif semoga cepat pulih

    ReplyDelete
  12. semoga mama Uyum cepat sembuh dan ahli keluarga lain terhindar dari penyakit Covid

    ReplyDelete
  13. Semoga cepat sembuh untuk Mama Uyum dan Kak Ret. Semoga Uyum dan Abang bebas terhindar dari C19 ni. Aamiin...

    ReplyDelete
  14. Semoga diberi kesembuhan dan kekuatan buatmu sekeluarga ye.. Amin.. Hai Uyum!

    ReplyDelete
  15. Pandainya abam Aqeem masak yaaa...Moga semuanya beransur sihat...

    ReplyDelete
  16. Bawa-bawalah berehat. Moga cepat sembuh.

    ReplyDelete
  17. Semoga tak terlalu parah sangat gejalanya ya kak ret, dan cepat sembuh seperti sedia kala. Sehat2 kak ret

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com