WORDLESS WEDNESDAY : HONEY CITRON FROM KOREA

WORDLESS WEDNESDAY : HONEY CITRON FROM KOREA


Ubat ako bila kena selsema.
Letak air panas pastu minum.
Perghhh memang mujarab!

Dijamin HALAL!

Korang plak kalau sakit, ubat nya apa?

Nota Jemari: hahah nak post semalam tapi terlupa! 😅

Post a Comment

27 Comments

  1. hahaha...tu yang confuse eh harini hari khamis ke rabu. Ingatkan ammi yg terawal sehari.

    ammi kalau selsema teruk makan ubat pastu tidur je. ataupun ammi stimkan muka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhaahahah dulu suka gak stim muka ngan minyak angin.. pastu minyak angin dah jarang ada stok kat rumah ni, tu yg jarang dah buat stim bila selsema :D

      Delete
  2. Mana nk beli ni Ako
    Kalau mujarab leh try

    ReplyDelete
    Replies
    1. cari kat supermarket ada jual... kat shopee pun ada gak :)

      Delete
  3. Ooo sama laaa, aku pun beli ni Ret masa Amat kena covid tu, masih ada lagi bakinya.. sebab baru minum sikit, sebab amat takde selsema masa tu.. beli stanby jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan... tp kadang x selsema pun ako suka minum hahaha

      Delete
    2. Ye Retm yang hantu minum ni Laki aku hahahaha

      Delete
  4. Oh, bagus ni, dah campur siap2. Kita kalu selsema, ambil solouble jer (cemana eja, lupa), hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aha kak... dah campur sesiap... senang just letak air panas je hehehe... sejuk pun bole tp kita prefer panas, lega sket idung haha

      Delete
  5. semoga lekas sembuh selsemanya!

    ReplyDelete
  6. Sedap tak Kak Ret? Kat mana nak beli tu? Selalu klu selsema saya ambik panadol soluble je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada je jual kat supermarket... kak ret jarang makan panadol heheh

      Delete
  7. Kawan2 pun dok recommend benda ni. Sedap dan mudah, tak payah beli lemon perah/hiris bagai.

    Masa baca tajuk post ni, terus tengok jam harini hari apa. Ingat kot saya yang tersilap hari 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhahaha betul tu x yah nak beli lemon, ni dah siap hiris cuma letak air je hehee...

      Delete
  8. selsema makan clarinase je. pastu vitamin C. nampak sedap lak honey citron ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kadang xde citron ni, terpaksa gak makan clarinase tu tp kadang lately ni x berkesan da ubat2an dalam badan ni hehehe dah byk sgt makan ubat kot smp badan pun dah lali

      Delete
  9. Kebetulan tengah selsema berjangkit dengan anak2.. Boleh try ni.

    ReplyDelete
  10. Sedap ni honey citron buat air. Pernah beli air minuman kat Family Mart. Segar tekak. Macam best je beli buat stok kat rumah. Sakit tekak boleh buat air.

    ReplyDelete
  11. kita kalo sakit, time tu la baru nak cari panadol..hahahah
    kalo selsema or sakit tekak, time tu la baru nak cari lemon dengan madu...

    ReplyDelete
  12. SA kalau selsema biasanya makan piriton tu lelap and tido tinggikan bantal...esok bangun dah ok dah...

    ReplyDelete
  13. Semoga diberikan kesembuhan..
    Sha terus bubuh dalam shopee cart.. mana tahu serasi juga dengan Sha dan keluarga.. Terima kasih berkongsi..

    ReplyDelete
  14. Kombinasi menarik madu dan lemon ni. Boleh buat stok jugak ni.

    ReplyDelete
  15. Aghhhh saya sukaaaa ini kak ❤️❤️❤️. Pas ke Korea trakhir, ada beli tapi model sachet cam tester. Sungguh menyesal tak beli yang botol besar 🤣🤣. Memang ENAAAK dan segar

    ReplyDelete
  16. nak beli juga la nanti.. Ada tengok orang share kat racun shopee x silap..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com