JEMPUTAN KAHWIN - CHINESE WEDDING

JEMPUTAN KAHWIN - CHINESE WEDDING

 

Pertama kali nak attend chinese wedding ni.
Sebelum-sebelum ni kalau dapat jemputan mesti tak dapat nak hadirkan diri.
Kali ni ada peluang plak.

So nak tanya korang, kalau kita attend chinese wedding ni kena bagi ang pow kan?
Wajib tak?
Pastu selalu nya isi ang pow tu ada specific amount tak or bole bagi seikhlas hati? 😅

Nota Jemari: 🙈🙊

Post a Comment

24 Comments

  1. pernah sekali attend chinese wedding dkt hotel..tak ingat bg brp ang pow, seikhlas hati rasanya (ikut style melayu)...bagi RM88, lg depa suka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oooo tu laaaa x tau nak bg berapa.. Sbb try gak risik2 ada yg soh bg rm100 ke atas... Haha klu 88 ok gak ni hahha no ada ong eh

      Delete
  2. Tidak pernah hadir majlis begini. Pengalaman baru.

    ReplyDelete
  3. Tak penah attend lg, kalau campur chinness + malay ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehehe x pernah attend kenduri kawen campur jgk ni hahah

      Delete
  4. X pernah attend plak.. seikhlas hati la kot...or kasi present?

    ReplyDelete
  5. Chinese wedding Mrs. A tak pernah. Pernah pergi dulu Indian wedding kawan husband kahwin. We all bagi angpow jer... tak ingat berapa RM

    ReplyDelete
  6. bagi seikhlas hati je Kak Ret, tapi setuju dgn nohas bagi nombor yg 'ong' ikut kepercayaan dieorg mcm 88 atau 99. Kat tempat saya klu pegi wedding chinese jgn terkejut tgk tetamu bangsa dieorg dtg pakai baju biasa2 je hehe

    ReplyDelete
  7. Saya tak ada pengalaman langsung 😄
    Majlis kawin Melayu ni pun dah bertahun tak pernah pergi. Kalau pergi, mesti rasa kekok jugak.

    ReplyDelete
  8. tak pernah pulak pergi..tapi ang pow pon okay kot.

    ReplyDelete
  9. best dapat hadir chinese wedding, ccl takda pengalaman pergi chinese wedding ni

    ReplyDelete
  10. I've attended a Chinese wedding, arwah Abg kawin dgn sil yg ada Chinese blood. Cumanya sbb PH adik, takdelah PH bg ang pow ke apa. Lgpun tak tahu adatnya mcm manakan. But, anak2 PH yg dapat ang pow dr pengantin hehe...
    Cuma, dari segi amount, jgn nampak stingy. Ada yg kata at least cover kos makan kita at the wedding. Maybe boleh confirm kan dgn your Chinese friends yg lain :)

    ReplyDelete
  11. Cantik gambar perkahwinan. Berlatarkan Gunung Kinabalu. Kalau Chinese wedding ini, kami akan bagi ang pow. Tengok venue dia juga. Kalau 5-star hotel, mungkin RM150 ke atas. Kalau hotel atau restaurant biasa, mungkin boleh bagi RM88-100 seorang. Sebab biasa Chinese wedding diorang suka order 8-9 dishes dan satu table boleh mencecah RM1,000 ke atas.

    ReplyDelete
  12. ang pow ok. bagi seikhlas hati. lama nau tak pergi sejak kawan-kawan sekolah yang sebaya semua dah kahwin. colleagues banyak melayu

    ReplyDelete
  13. Bagi seikhlas hati kot. Kalau kaya, bolehlah nak bagi seratuih, hehehe

    ReplyDelete
  14. Huyyooo, tak pernah gi Chinese wedding.. Indian wedding pernah ler.. hehee

    ReplyDelete
  15. Kalau wedding pakcik aku dulu, memang tetamu datang bagi angpow masa daftar masuk, siap tulis lagi ko berapa bagi hahahaha.. tapi now tak tau laa, lain orang lain cara.., cuma salam kaut mereka amount dia tak macam kita, mereka hulur tahap have-have huhuhu

    ReplyDelete
  16. Salam kaut diorang rasanya ikut kemampuan kot...hahaha..x tau la...tp ikut citer kawan- kawan diorang bagi lumayan gak..paling sikit RM500

    ReplyDelete
  17. pernah datang chinese wedding PR kat sini..aha wajib bagi angpow..hahaha..masa tu nasib baik juga tanya sis lin..

    ReplyDelete
  18. boss ammi kalau kawin nanti ntahlah wedding ala chinese ke ala indian/christian ke?

    ReplyDelete
  19. menarik perkongsian Ako ini.. Sha pun tak pernah attend chinese wedding..
    Bagi angpow ye..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com