SIAP DAH PASSPORT TAPI NAK KE MANA YE?

SIAP DAH PASSPORT TAPI NAK KE MANA YE?

Ke main ako renew passport oii!!
Tak plan, tetiba je buka website imigresen, renew online.
Isi form terus bayar... eh tau tau esok nya dah siap!

wow, impresif!
Tapi nak kemana kita ney??
Hahahha no komen, yang penting kita renew je dulu! 😅


Siap nya memang cepat cuma nak mengambil nya kat UTC tu makan masa gak.
Nak kena amek nombor, nasib la dapat nombor ke-17.
Lama x lama la nak tunggu giliran dipanggil.
Walau ramai tapi nasib smooth je proses pengambilan passport tu.

Bagi ako, bagus sistem skrg ni kalau nak renew wajib buat online kecuali kanak-kanak, orang tua dan yg sewaktu dengan nya.

Sebab proses nak menunggu kutip passport tu takde la lama ekceli , yang buat lama sebab nak amek nombor giliran je pun sebab tau je la kalau kita amek kat UTC, lane memang bercampur la kan dengan yang nak buat passport kanak dan orang tua.

Tapi ako rasa kalau tak silap, kalau korang buat kat HQ, mesti lagi cepat dan laju.

Buat korang yang nak renew passport, bole la ke ----> https://imigresen-online.imi.gov.my/eservices/myPasport

Nota Jemari: pelan-pelan kita riki tiket ye😊

Post a Comment

33 Comments

  1. Hehe saya punya hidup sampai tahun depan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haa thn depan ok laaa smpt lg tu grab satu negara hehe

      Delete
  2. Sekejap lagi berdesup la tu terobanv anak omak ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe xde la kak
      .. Kita kena tgk budget dl hahah

      Delete
  3. wah..wah..wah...SA blom buat ni..passport dah mati 2020...MCO kan x leh nak pi renew...nak buat gak..pi mana belakang citer

    ReplyDelete
  4. riki tiket kena sekali riki SOP masuk negara lain. naya kang semangat beli tiket tgk2 SOP nya ketat bagai huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaann... So kita cr la country yg x ketat sgt SOP nya ye haha

      Delete
    2. Saya ajak Jun pegi Thailand hujung bulan ni, kita gi ramai2... tapi dia kata cuti kat dalam malaysia je la dulu. so cuti merdeka ni kiteorg gi cameron highlands dulu esok2 kita try pujuk dia lagi hehehe!

      Delete
    3. Ha tu laaa kita tgu kata putus ahli jemaah yg lain hahaha..

      Delete
    4. Oitt kata nak pi Haytai, naik ETS je laaaa

      Delete
    5. Ako tunggu korang kata on je ni hahaha..

      Delete
    6. Karni tu haaa.. jangan hujung tahun oii.. anak nak beranak kang hahahaha

      Delete
  5. Yang pasti dah renew ya hehehee sikit hari lagi dah boleh cuti-cuti oberc gittewww

    ReplyDelete
  6. Walaupun belum tau nak ke mana, saya pulak yang excited tengok Ako dah renew passport 😀

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la yg penting renew dl.. Nk kemana tu x pasti lagi :D

      Delete
  7. Wahhh, panjang langkah nnti ni.

    ReplyDelete
  8. OK.. tunggu.. Uyum join sekali tak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uyum pun dh buat passport hehehe tp x plan lg nk ke mana

      Delete
  9. wahh ako dh renew passport.
    x sbr nk tgk ako pegi mne.

    syu punya passport mmg sentiasa kena renew, sbb guna passport tu je utk masuk sabah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laa silap2 kang kita smp ke sabah aje la dl bah haha

      Delete
  10. nasib baik sempat renew awal tahun 2020. lebih suka stail lama. ni macam banyak kerja

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memula k ret pun rs cam rimas gak byk keje tp pk2 blk mcm lg senang kot... Sbb kita sejenis yg suka mende2 online ni hahaha

      Delete
  11. Renew cepat, buleh ke luo negara cepat.. Anytime, anywhere gituh! Kan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha klu ada budget mmg anytime anywhere je :D tp klu sebaliknya, dok dendiam dl je la

      Delete
  12. wah bestnya. Passport dah siap means tak lama lagi travel oversea la kan... heee

    ReplyDelete
  13. Tak kisahlah kan, janji dah siap.. tunggu lagi nanti, lagi susah dan naik harga pulak hehehe.. So kemana kita ni? hahahaha

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com