INI BUKAN BOTOL AIR MINUM TAU!

INI BUKAN BOTOL AIR MINUM TAU!



Ye betul ini bukan botol air minum tau!!
Dah lama nampak iklan ni kat mana mana pastu tup tup MAMA uyum dah beli. Hahaha mula ako pun tak tau apa le jadah mende ni. Sebab bila iklan lalu tak pernah tergerak nak klik tengok dengan detail. Sekali bila MAMA uyum beli hahha baru la tau.

Rupa rupanya mende ni adalah botol untuk urin. Tapi khas untuk budak budak ye bukan untuk orang dewasa hahh.. Dan muncung nya tu ada beza antara botol budak pompuan dan botol budak lelaki. 

Alkisahnya, setiap kali bila travel, si uyum dan abang aqeem ni kerap sangat la nak pegi toilet. Sampai satu masa uyum dah tak tahan nak kencing sangat, terpaksa la cari botol yang dah kosong. Hahah terpaksa la membuang dalam botol tu. 😁

Sebab kerap sangat situasi camtu kan tiap kali travel, maka omak eh pun membeli la botol khas ni untuk uyum. Lopeh ni kalau emergency sangat, uyum dah ada botol urin ni hahah... 

Belian adalah di shopee je pun. Sape perlukan, bole la usha2 kat shopee k 🤣🤣
Bole search : "Kids portable urine bottle" 

Nota Jemari: macam-macam hal si uyum ni kan

Post a Comment

18 Comments

  1. hahahah...lepas dah shishi jangan lupa letak kat tempat lain botol tu. kang ada pulak anak yg lain bukak dan minum. hadehhhh xleh bayangkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wakakakaaka... Sape yg ada anak kecil ni kena hati2 ar.. Takut drg salah igt plak tu air bole minum haaha

      Delete
  2. Teringat pulak beli botol urin macam ni masa anak kecik...memang sentiasa standby dalam kereta..Time jem berguna sangat huhu

    ReplyDelete
  3. alahai..ada plak bekas comei mcm ni...mcm2 kan

    ReplyDelete
  4. Mesti panas2 je pegang botol tu kan hahaha!

    ReplyDelete
  5. Laaa kisahnya...cantik benor dah macam air botol air minum plak..betul tu lepas dah ehem..kena la jauhkan..kang x pasal2 ada yang terminum plak...hahahahaha

    ReplyDelete
  6. Pstt botol ni ada juga untuk perempuan kan, depan dia leperrr hahahaha..

    ReplyDelete
  7. Eh jap.. kot ye pun ek derang ni, janganlah buat color yang memberangsangkan bebudak kann, kanmg silap kang terminum hahahaha

    ReplyDelete
  8. bagus jg ada botol emergency mcm ni...lawa pulak warnanya...hehe..

    ReplyDelete
  9. Rupa memang macam botol air. Silap-silap boleh terminum.. Hehe kena hati-hati.

    ReplyDelete
  10. astaga..jangan tersalah minum pulak nanti, ingat air epal 😂😂😂

    ReplyDelete
  11. Lahh..ingatkan botol air tadi. Eloklah tu beli, senang standby bila travel. Biasa tengok yang dewasa punya tu warna biru. Beza juga untuk male dan female.

    ReplyDelete
  12. Teringat babak dalam filem senario. Hehe, kena label nanti

    ReplyDelete
  13. Hahahahaha saya kirain botol minum lah 🤣. Tapi anak saya yg laki, susah sangaaaat kalo disuruh buang air kecil di botol semisal tak ketemu toilet umum. Dia lebih milih tahan drpd buang. Pusing saya pun, Krn tak bagus juga kan tahan kencing .

    ReplyDelete
  14. adudu kena hati2 ada pula yg terminum nnati haha

    ReplyDelete
  15. Ish.. seriuslah.. Berguna nie.. Kalau ada yang untuk girl juga.. Manalah tahukan travel jauh-jauh, tetiba anak nak terkucil.. Tandas takde, memang masa tu penting ada botol urine nie..

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com