UYUM DAH BOLEH BERDIKARI

UYUM DAH BOLEH BERDIKARI


Minggu lepas tengok seluar sekolah abang aqeem koyak. So kita pun ajak la dia gi tailor. Tiba tiba uyum pun cakap seluar aekolah dia koyak. Aikk... Tang mana plak koyak nya tu? Sebab memang ako yang selalu gosok baju sekolah diorang ni tapi tak pasan plak seluar uyum pun koyak.

So dia pun tunjuk la part yang koyak tu. Ooo rupanya kat zip sluar tu benang dah tercabut. Alang-alang gi tailor, ha moh la jahit sekali. 



Sampai depan kedai, tengok ada 2 orang pelanggan. Kami gi tailor biasa biasa je. Bangla ni femes kat area Sri Gombak haha... Memandang kena tunggu, ako cakap la kat abang aqeem soh dia g beratur dulu, sementara tu ako tunggu jap dalam kete. 


Eh tetiba budak ni cakap, "DAH!"
Aikk bila masa plak dia bagi bangla tu sluar dia?? Hahaha.. So ok la lepas ni dah bole gi kedai sendiri je la muahaha....

Tapi zaman sekarang tak macam dulu kan, nak soh kuar g kedai sndri zaman la ni dah bahaya sangat!! Macam macam kes jenayah, culik la.. Aishh sampai tak terpikir dek akal klu sesuatu jadi kat budak2 skrg ni. Bila la kita nak jalani kehidupan aman damai macam dolu dolu eh? Bole ke kita back to the old time? Hahhaa... #dalammimpi 🤣

Nota Jemari: kalau nak g oversea syarat utama uyum kena kurus!! #ehtibatiba je nina ni kan 😁😁

Post a Comment

16 Comments

  1. Dah besar dah si Uyum... Tau2 nnt Aqeem dgn Uyum pulak jadi driver Nina :p

    ReplyDelete
  2. Betul, skrg ni wpun anak2 lebih berdikari, tpi bahaya di mana2. Semoga Uyum dan abang2 baik2 je sehingga dewasa nanti. Comel la plak Uyun pakai tshirt tu.

    ReplyDelete
  3. Pandai Uyum 👏🏽

    Itulah..kalau zaman dulu kita kecik2 memang dah biasa pergi kedai sendiri. Sekarang ni tak beranilah kalau budak belum betul2 besar.

    ReplyDelete
  4. Pandai Uyum.....good boy....eh..jangan la suruh Uyum Kuyussss...nanti x comellll....apa la nina ni....

    ReplyDelete
  5. Bila masa pula Uyum beratur? Bukan Abang Aqeem yang buat ke?
    Haah dahulu pergi sekolah jalan kaki. Emak pesan beli sesuatu pergi tanpa takut.

    ReplyDelete
  6. Mantaplah uyum.. banyak cabaran anak zaman sekarang nak berdikari.

    ReplyDelete
  7. Kan Kak Ret. Sekarang ni nak suruh anak² pergi kedai sorang² pun dah takut. Macam2 kes jenayah yg melibatkan budak2 sekarang ni. Tak macam zaman kita dulu²... Jauh betul jalan pun tak takut.

    ReplyDelete
  8. Dah besar makin pandai hehehe.

    btw VM pertama kali singgah dan follow sini

    Jemput ke blog VM https://vanillamaple.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. hahahah comel uyum!! muka excited tu seluar dia da jahit 😂

    ReplyDelete
  10. Sini susah juga nak cari kedai jahit seluar weyy.. kalau ada pun malu plak nak menghantar hahahaha.. bagus Uyumm, sendiri punya sendiri pigi jahit hahahah

    ReplyDelete
  11. wahhh good la dia
    adoiii kan kembali ke dulo duloo besttt ooo zaman bebas x perlu risau cam akrg ni
    ingat kalau akak sek rendah dulu ayok blh sana sinun mcm2 kat rayau kg. Thn 5 siap naik bas g raya du umah cikgu

    ReplyDelete
  12. Dan dan sekolah koyak. Okaylah tu Uyum ada alasan nak anta seluar jahit. Uyum dah besar dah. Boleh diharap dah tu. Risau zaman sekarang ni banyak pulak kes budak hilang. Itulah tu, seronok hidup zaman bebas tanpa risau.

    ReplyDelete
  13. Kak Ret, hadiah dah sampai dah. Terima kasih banyak² :)

    https://www.azhafizah.com/2022/09/natural-pink-lace-jasper-crystal.html

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com