JJCM: KAFE CHAPAYOM

JJCM: KAFE CHAPAYOM


Hari tu jalan jalan cari ais batu tup tup ternampak kedai ni. "Eh ada kedai baru la Uyum!!"
"Jom kita try!"

Maka menuju la kami terus ke kedai dari parking lot. Oh ye kedai yang ako maksud kan ni terletak di MAXIM CITYLIGHTS SENTUL. Buat mereka yang berdekatan pasti tau la di mana terletak nya MAXIM CITYLIGHTS ni.

Ako try gugel, rupanya kedai ni memang baru dibuka. Cawangan utama nya kat Central i-City Shah Alam dan Park City Mall Sarawak. 

Boleh refer kat IG Chapayom --> https://www.instagram.com/chapayommalaysia/





Kedai nya takde la besar tapi ok la kan. Takde orang masa kami sampai, mungkin kedai baru je buka dan orang ramai masih tak tau kewujudan branch baru kat situ.



Tengok menu air... standard la kan sama je macam kedai-kedai yang menjual kopi. Cuma beza nya kat sini, diorang menggunakan kopi dari thailand la kan. Tengok harga pun macam standard price kedai kopi yang lain.


Ada jual pastry, dim sum tapi diiorang akan prepare bila ada order je.


Kami cuba ice tea biasa dengan ice rose tea hahaha....
Uyum cakap, "nape lain macam je rasa teh ice ni?" 😅
Memang laa... yang uyum minum tu rasa rose dia kuat juga la, tu yang agak nya dia rasa pelik.
Overall untuk tea ais dia yang biasa tu memang sedap!!
Next time bole beli lagi ni.

Korang yang nak cuba....
Ako tak tau exact alamat dia tapi kalau dah sampai MAXIM CITYLIGHTS, sila la cari farmasi PICOMS sebab kedai ni betul-betul bersebelahan dengan farmasi tu.

Enjoy!

Nota Jemari: lately ni asek makan makanan telen je hahah

Post a Comment

8 Comments

  1. cozy sgt kedainya..best best. emm kopi siam selalunya best2...

    ReplyDelete
  2. Nama kedai juga agak unik...mesti minum akan terasa layan juga

    ReplyDelete
  3. Hehe pasal Uyum pesan teh ros itu? Ingatkan Cik Ako yang pilih air itu.
    Jalan-jalan cari air batu jumpa lain pula.

    ReplyDelete
  4. Nasib baik jugalah harga dia standard. Kalau overprice, sekali cuba tu je lah. Kalau tea thailand memang pekat piau rasa dia.

    ReplyDelete
  5. Wah.. Syok jalan-jalan cari makan.. Black coffee tu nampak menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete
  6. Kalau saya conform order green tea. Favourite tu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com