BILA UYUM HANTAR ABANG IMRAN PEGI SEKOLAH - Ako Tetap Ako

BILA UYUM HANTAR ABANG IMRAN PEGI SEKOLAH

 

Excited dia hari ni.
Awal lagi dah ready depan rumah.
Hari ni Chik Lin nak amek dia.
Pastu dia nak ikut hantar abang imran pegi sekolah.


Budak dua orang ni kalau jumpa memang havoc.
Belum lagi tambah ngan abang Aqeem, memang gamat la kalau diorang ni berjumpa.
Uyum memang excited sangat dapat tengok sekolah abang Imran.
Dari semalam dok merajuk nak gi hantar abang Imran gi pegi sekolah.
Dah tak pasal-pasal kakak ako kena pick up Uyum dulu, then baru shoot ke sekolah Imran.


Dah macam rakan sebaya je kan hahaha...
Abang Imran darjah satu tahun ni.


Jalan berpimpin tangan gitu.
Puas la hari Uyum akhirnya dapat juga tengok sekolah abang Imran ye.
Pastu siap tunggu abang imran sampai masuk kelas lagi.


Yang menarik perhatian ako, kerjasama pihak sekolah ngan PIBG derang.
Siap buka kan pintu lagi. Hahah tak tau sekolah anak korang camne.


Abang imran sekolah kat mana?
Tu ha sekolah dalam gambar tu...
Hahaha ako pun first time tau kewujudan sekolah ni kat area sini..😆
Sebab kan sekolah ni macam tersorok sikit, betul2 kat depan rumah orang.

Pape pun semoga dedua budak ni, rajin-rajin la belajar ye.
Sok kalau covid dah takde, dah bole jalan-jalan, senang sikit ako nak gi negara China.
Dah ada 'penterjemah' tak bertauliah. hahahaa...!!😆

Nota Jemari: risau skrg ni dengar banyak sekolah dah start kena tutup ....

18 comments:

  1. alahai comel berpegang tangan,semoga anak2 semua sentiasa di lindungi Allah swt setiap masa, aamiin .

    ReplyDelete
  2. Sama tinggi dah nampak uyyum dengan abang imran tuuu, amboi siap pegang tangan lagi tuuuuu hahaha, suwit lah uyyum :D
    Itulah, banyak dah sekolah ditutup sebab covid ni, ada terbaca kalau sekolah tutup, akan dikenakan kompoun, tak tahu betul salah huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lorr nape nak kena kompaun lak.. Yg ni x paham klu btul laa.. Abih, situasi dh jd camni takkan nak biarkan anak2 g sekolah terus kan.. Mesti sek kena ttp.. Cecepat sanitise sek tu dl..

      Delete
    2. Itulah macam pelikkk jugak sebab nak kompoun, bukannya sekolah tu mintak kena tutup kannnn. Macam trend je semua benda nak kompoun, tapi bila kayangan buat hal, berjela jela kertas siasatannya hehehe.

      Sama kes macam budak kolej matrikulasi mana entah yang kena saman tu, bincang punya bincang, kurangkan je saman tu. Pelajar kolej nak cekau manalah nak bayor denda tuuuu, sedih pun ada.

      Delete
    3. Kaannn.. Betul tu!! Logik la sikit kan.. Nak kompaun pun agak2 la.. Biasa rakyat marhen mcm kita mudah la kena tempias nya.. Yg kayangan tu bertangguh2 nak kena sman..

      Delete
  3. Wah belajar di sekolah cina. Agaknya Uyum nanti sekolah sini ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak tak.. Uyum sek dkt ngan umah je sama ngan abg dia hehe

      Delete
  4. Gambar diorang berpegangan tangan tu sweet sangat! Moga membesar menjadi anak soleh pintar kebanggan keluarga ��

    ReplyDelete
  5. Comeinya, Uyum dengan Abang Imran. Lebih kurang sama saiz.
    Ye la Ako, sekarang banyak kluster sekolah. Seram jugak.

    ReplyDelete
  6. Excited uyum nak hantar abang Imran pergi sekolah. Dia punya ngam sampai nak hantar ke sekolah tu. nanti dah darjah satu bolehlah sekolah sama :)

    ReplyDelete
  7. Comel ajer Uyum ni kan...semoga yang baik2 untuk anak- anak kita yang bersekolah...covid ni kacau budak2 sekolah pulak...sedih betul

    ReplyDelete
  8. Alolo comel jeeee uyum niii.. moga belajar rajinnn2 😁

    ReplyDelete
  9. Power la Imran cakap Cina nanti. Harap nanti dah besar senang cari keje. Hehe

    ReplyDelete
  10. Geram betul tengok Uyum. Comel sungguh.. Semoga anak2 dilindungi. Kesian anak2 ramai yang nak ke sekolah tapi sekolah tutup.

    ReplyDelete
  11. skolah cina mmg mcm ni kan, kebajikan mcm ni mmg jga..sampai tlg bukak kan pintu smua

    ReplyDelete
  12. hahahah weiii berdekah gelak baca perenggan last tu..betul jugak ek, senang nanti nak travel negara China 🤣

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.