Macam-macam nak dimakan nya - 4 Ramadhan - Ako Tetap Ako

Macam-macam nak dimakan nya - 4 Ramadhan

 

Bayangkan pukul 4:30 dah pegi beli makanan.
Hahhaa...Kebetulan singgah Family Mart tepi rumah ni.
Teringat plak korang blogger dok pomot makanan family mart kan.
Sebenarnya takde la nak makan sangat tapi 'gatal' juga nak beli.

Kita sambar je la apa yang depan mata.
Spicy tuna ni ermm bagi ako biasa je.
Sebab tuna nya x banyak tapi memang pedas hahaha...


Nak try la juga onigiri teriyaki ayam.
Ok la not bad gak!!
Kalau rasa tak tau nak makan apa, bole je ke Family Mart.
Macam-macam ada hahaha.. especially yang bujang-bujang kot la malas nak masak, bole la singgah situ cari makanan yang sesuai.


Keluar dengan Uyum, sekali dia nak oden la!!
Abang Aqeem pun pesan oden, maka nya menapau la 'oden dan seangkatannya'.


Rindu susu pisang tapi yang tinggal melon je.
Takpe la, melon pun melon la, janji susu korea wkakakaa...
Caramel macchiato dari Nescafe tu saje beli. Nak cuba!
Eh tapi kita belum minum lagi masa entry ni dibuat.... so tak tau nak cakap sedap ke tak.
Tapi kalau nama pun caramel mesti manis2 kelat2 kopi la kan. hahaha


Last-last MAMA uyum balik, dibawa nya soto.
Ermm... alhamdulilah rezeki berbuka untuk hari ini.
Sekian hahah..

Nota Jemari: eh eh ako blogwalking tau blog2 korang cuma mood nak tingglkan jejak belum muncul hehehe

28 comments:

  1. Rindu pisang susu Korea ye...banana uyu ke apa namanaya...eh! Macam nama uyum pulak hehehee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaaa ye la kak.. Mcm nama uyum kn🤣🤣🤣

      Delete
  2. Bestnyaaaa FM tepi rumahhh, kat ganu ni FM pun tak ada hahahaha.
    Wahhh uyumm beroden harini ye hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaa ms memula FM buka kemain excited semua org nk pegi... Now ni xde la excited sgt.. Nk sgh pun berkira2 hahaa

      Delete
    2. Dah selalu pergi kan, dah tak excited dah hahaha. Kalau saya ni, setahun sekali pergi kot, memang jakun hahaha

      Delete
    3. Xde la slalu... 😅😅 Bankrup klu sgh sana slalu

      Delete
    4. Boleh tahan kann harga dia hahahaha

      Delete
  3. Hehe tahu siapa promosi FM.
    Tak pernah pergi FM lagi.

    ReplyDelete
  4. anak2 wak suka gak gi family mart ni.. 😅

    ReplyDelete
  5. Masuk FM time puasa macam gi bazaar jugaklah. Semua nampak menyelerakan

    ReplyDelete
  6. Alaaaaa..nape tunjuk Oden...sedapnyaaaaa

    ReplyDelete
  7. Sedapnyaaa semua hahaha nasib pantang ni

    ReplyDelete
  8. Masuk Family Mart semua nak angkut bawa balik. Onigiri cam biasa filling dia tak berapa nak meriah. Tapi tetap sedap jugalah kalau dah suka. Tak cuba lagi sebarang minuman susu di Family Mart. Soto gak yang win :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nnt nk try g CU mart la.. Br leh borong uyu byk2 ni

      Delete
  9. Sejak Ramadan, belum ke Family Mart.. Rindu pulakkk.... Hahahhaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekali masuk sini kena bw duit byk sket hahah

      Delete
  10. Lama tak makan oden dan onigiri.

    ReplyDelete
  11. Best sana ada family mart..sini xde kakret so jkun skit bila org pi sana..kita xdpt pi 😅😅

    ReplyDelete
  12. sedapnya onigiriii. syu ni klau g family mart, msti rambang mata. smua bnda nak beli.
    sbb kat sabah kan takde family mart, jd bila blik penang, msti akan pegi skali dua.

    ReplyDelete
  13. ok, ada idea da nak berbuka apa esok! yeeha!

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.