MEMORI DI MUKABUKU TIGA TAHUN LEPAS - Ako Tetap Ako

MEMORI DI MUKABUKU TIGA TAHUN LEPAS

 


Memori di mukabuku.....
Tiga taon lepas....
Musim bunga di korea....
Omooo.... i is so windu nak 'balik kampung'!!!


Dah puas gi musim sejuk...
Musim bunga pun dah puas dapat tengok...
Pasni nak gi musim luruh...
Nak main campak-campak daun kuning merah...
Tapi bila la agak nya ye?!!!



Unnie jual bag ni mesti rindu kat kitorang....!!
Tiap kali balik kampung mesti singgah borong bag kat dia.
Hahaha.... Agaknya kalau dapat pegi sana lagi, mau kena pelok ciom ngan unnie ni😆

Alo kengkawan, moh kita kumpul duit lagi...
Mana tau 2 taon lagi leh balik kampung kita ni hahaha...

Nota Jemari: Antara memori indah

27 comments:

  1. Jauhhhhh betul 'kampung' kak ret ye :P
    Teringin betul nak pergi korea ni, tapi tak ada kesempatan lagi hahaha.
    Zaman sekarang ni lagilah susah nak jenjalan, nak kena kuarantinn lagi hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kaaannn!! Adoii tunggu vaksin.. Tunggu semua dah ok br dpt jalan2..

      Delete
    2. Betul, kena tunggu semua dah okay baru boleh jalan jalan. Selagi tak okay, memang takut nak pergi jalan jalan.

      Delete
    3. Ye betul... Huhu.. Jgn k ret dh tua x larat dh nk jln2 hahaha

      Delete
  2. Kak, nanti raya nak balik kampung macam mana ni? Haha..raya kat Malaysia je lah. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu laaaa terpaksa raya kat sini je lagi.. Huuuhuuwaaaa haha

      Delete
  3. Bestnya kampung KakRet nun jauh disana. Negara favourite KakRet ni semua musim dah pergi dah. Semoga lepas ni ada rezeki dan peluang KakRet dapat merasa musim luruh pulak. Aaminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah....
      ada rezeki leh jumpa musim luruh plak kan...aminn

      Delete
  4. jauh betul kampung kak Ret. Now memang tak boleh rentas negara la balik kampung. Semoga cepat2 pandemik ni berakhir dan boleh hidup seperti sebelum ni. bebas nak bergerak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhahaa....
      tu laaaa harap2 cepat laaa covid ni hilang kan... dah rindu nak bebas ke mana2..

      Delete
  5. hujan emas dinegeri orang,
    hujan batu dinegeri sendiri.,
    baik xyah hujan., omak retna kann., ;p

    ReplyDelete
  6. nak balik kampung nanti mohon war warkan... nak kirim bag unnie tu ..hahaha

    ReplyDelete
  7. Rindu jugak. Tapi kampung saya Australia. Huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alooo k ret dah lama nak g aussie...
      tu la patut plan tahun ni tp x jadi dah le kan... huhu sadis betul la

      Delete
  8. Replies
    1. alhamdulilah best so far!!
      tapi x tau nak habaq best nya camne heheh

      Delete
  9. Seronoknya kak ret..bila lg boleh kembali ya huhuu ^^

    ReplyDelete
  10. Nak Ikut....okeh start hari ni simpan duit 50 sen satu jam...okey x? Menjelang lg dua tahun cukup x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahhaa cukup tuk duit tambang kot hahaha :p

      Delete
  11. Rajin juga beli beg. Hehe balik berat bagasi.
    Wah Korea dah jadi kampung.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dah prepare sesiap dr sini, mmg bawa bag sapre khas utk brg2 yg beli dr sana :D

      Delete
  12. Rindunya nk travel. Lps ni kalau diizinkan allah kena bawa anak dgn suami dh tak boleh travel dgn geng single 🤣🤣

    ReplyDelete
  13. rindu nak g korea jgk. pernah g skali je time musim bunga. tringin nak g musim luruh & sejuk pula. tp bila la bleh nk g oversea ni

    ReplyDelete
  14. rindu juga nak travel..tak pernah pergi korea lagi..antara wishlist juga..huhuhuhu

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.