YEAY, UYUM DAH SAMPAI 'BATU KERAS' CAFE KL - Ako Tetap Ako

YEAY, UYUM DAH SAMPAI 'BATU KERAS' CAFE KL

 

Yeay, UYUM was here!!!
Dok KL punya la dah lama, ni baru nak jejak HRC KL.
hahaha.... 


Nak gi sendiri cam tak best plak, maka nya menyuarakan hasrat kat kengkawan sekolah.
Ini kira melepak sebelum puasa. Derang pun ON je, maka nya hari ini, 10 April Uyum ikut Nina jejak HRC KL. Macam biasa la kan, Uyum kena jadi peneman Nina. Nanti Nina kena colik, susah Uyum hahaha....😆


Awal-awal ako dah buat tempahan kat sini.
Bukan apa, takut nanti penuh, al-maklum hujung minggu kan, konpom ramai nak melepak gak sebelun puasa. Tempahan kami jam 12:30 tengahari, nasib belum ramai lagi orang.


Antara menu-menu yang kami order.
Portion memang just nice, berbaloi la dengan harga nya kan hahaha...
Rasa pun sesedap tekak ako dan yang lelain.
Tekak uyum, konpom la sedap je semua nya kan 😆


Sampai-sampai sana, Uyum tanya mana gitar? Tengok atas stage xde gitar pun, siap nak soh org datang main gitar. Adoiii.....!! (sambel buat gaya orang main gitar), dah le kat tepi ruang luar, dengar je muzik, dia boleh siap menari ala-ala rockers tu... hahaha..
Pastu tengok dapat pinggan gitar, lagi la dia excited.


Kemain dia menari-nari kat ruang ni.
Amboiii... dah besar jangan plak jadi 'kaki joget' eh uyum oiii hahah.


Uyum dah kenyang...
Uyum beli baju untuk Uyum dan abang-abang...
Pastu Uyum pun ajak Nina balik.


Sampai je rumah tengok ramai nya kawan-kawan MAMA.
Pastu terus dapat 'aweks'...

"Nama dia Aisah!"
Sikit sikit mention "Aisah"...."Aisah"..
Budak aisah ni pun suka plak dia ngekor si uyum
hahaha...

Uyum siap tanya, "Na, nape aisah tu pendek je?"
Eh eh awak ni, memang la dia kecil je sebab dia baru 3 tahun, uyum dah 6 tahun.

Sekian cerita hari sabtu Uyum dan Nina....
Lagi beberapa hari nak masuk ramadhan kan, so ako nak ucapkan "Selamat Menyambut Bulan Ramadhan". Semoga bertambah lagi pahala-pahala kita dalam bulan yang mulia ini.

Insyallah.

Nota Jemari: "Hepi besday, Fara!" (kalau ko baca la...)

21 comments:

  1. Yeay, uyum dah sampai batu keras teman Nina. Mujur ada Uyum peneman Nina. Seronoklah Uyum lepaking dengan Nina. Amboii soalan Uyum macam dia besar sangat tu. Hihi..Aisah comel :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kan.. Mcm la dia besar sgt.. Haha siap men ukur2 lagi ngan aisah tu🤣

      Delete
  2. xde live band erk auntie omak6?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Xde plak wak... Tu la uyum tanya gak xde org main gitar ke 😂

      Delete
  3. Yeah Uyum peneman, panjang langkah. Makanan nampak banyak dan persembahan makanan cantik.
    Selamat berpuasa

    ReplyDelete
  4. kite penah pegi sekali je kat sini hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. K ret g yg first dl just singgah beli tshirt. Kali ni yg lepak makan2 lama sket 😅

      Delete
  5. Amboi, Uyum.. bahagia awak, dapat pergi batu keras, makan dalam pinggan gitar, lepas tu berkenalan dengan Aisah pulak

    ReplyDelete
  6. Amboiii...Uyum kat Hard Rock KL, nape x halo2 aunty ni....sampai hati tau...wah...patut la x halo..ada awek baru la dia....

    ReplyDelete
  7. Awal awal dah pesan tu jangan jadi kaki joget.
    Uyum pau Nina ke belikan baju untuk uyum dengan abang abang hahaha.
    Bagus uyum setia je teman kak Ret pergi mana mana, senang betul bawak uyum ni.

    ReplyDelete
  8. hahaha amboi uyum kecik kecik dah ada aweksss ehh

    ReplyDelete
  9. Wah.. Saya sampai Batu Keras ni ikut orang shopping je. Tak pernah makan situ. Nampak sedap

    ReplyDelete
  10. Uyum is so adorable! Tqa yang dah duduk KL 30 tahun pun tak pernah jejak kaki ke HRC lagi. InshaAllah one day. And since dorang ada kids meals, boleh lah bawak my nephew skali.

    ReplyDelete
  11. Uyum makan apa tu....nampak sedap sangat! Aunty minta sikit boleh?

    ReplyDelete
  12. pernah gi HRC Bali, teman member gi Rockshop...tapi x membeli...nmpk sedap Uyum makan..

    ReplyDelete
  13. geram tengok Uyum..
    Makanan tu semua sedap. Tengok pula time ni. Adoii..

    ReplyDelete
  14. wowww, nampak sedapnyaaaa tuuu

    ReplyDelete
  15. jarang pegi HRC ni. yg dkt sbh pon xpernah pegi lg hehe

    ReplyDelete
  16. wowww...kita tak pernah lagi makan dekat HRC...Johor takdeee..hahahahah

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.