CABAI by ETON - Ako Tetap Ako

CABAI by ETON

 

Ingat tak entry pasal sambal KhairulAming aritu?
Sebab ako dan member dah frust sangat kan, susah nak dapat, jadi member ni tetiba tergugel ada satu sambal ni. Kata nya ramai suka sambal ni dari KA punya.

CABAI by ETON nama diberi. Boleh dibeli di shopee juga.
Kita pun apa lagi, klik link shopee cabai by Eton, terus beli!
Hahah dan arini dah dapat.


Sabar sabar, ako belum sempat lagi nak rasa.
Member ako baca review cili oil dia lg sedap dr sambal aming.
Sedap tang mana tu , tak tau nak habaq lagi na...
hahaha kena tunggu ako cuba.

Eh tapi camne nak compare ngan sambal KA kan?
Sebab sambal tu pun tak merasa lagi.
Pape pun, harap x menghampakan.
Insyallah esok esok la kita makan cabai by eton ni.

Kot-kot ada yang nak try, bole la klik kat link shopee ni ;


Nota Jemari: Selamat mengetest heheh

23 comments:

  1. Kena usahakan juga dapat sambal KA tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhahahaa tu kena cari masa n mood tu... kena sentiasa monitor kat shopee hahaha

      Delete
  2. nnti review tau sedap ke x. syu pon peminat sambal jgk. slalu beli sambaleena & mr melting

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambaleena & mr melting sedap x? hahah pedas??

      YG cabai ni bg k ret xde la pedas sangat..
      ermmm camne eh nk ckp.. for me dia biasa je hehehe...
      warna sambal dia cantek.. eh cantek? hahaha..
      pape pun so far 7/10 la k ret bagi

      Delete
    2. klau sambaleena syu paling suka sambal ijo & penyet dia. dua dua pedas & sedap. Klau sambal penyet dia rasa mcm sambal penyet wang solo. maybe 8/10.
      klau mr melting pula, syu suka sambal merah cumi dia. tak pedas sgt, tp sedap. ni pon 8/10.
      kak ret bleh cuba, mne tau kena dengan tekak. hehe


      Delete
  3. Replies
    1. so far ok! x mengecewakan la...
      yg ni sesuai di makan dengan bubur...

      Delete
  4. Ramai yang frust tak dapat membeli sambal KA tu. Laku keras sambal dia kan. Tak dapat bayangkan macamana nak membeli tu. Kita dengar orang kata susah nak dapat, malas nak membeli terus. Takpe, bagi chance dan kurangkan trafik rebutan :) cuba sambal lain pulak. Nanti dah rasa sambal ni boleh review pulak camne ghaso eh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha betul tu.... frust nak beli sambal KA...
      yg ni k ret rasa sesuai makan ngan bubur sambal dia..
      or makan ngan nasi panas2 goreng telur.. perghhh marvelos dah tu hahaha

      or bole gak makan nngan bihun goreng , nasi lemak pun ok!

      Delete
    2. kalau makan dengan nasi lemak pun okay senang tu tinggal masak nasi je cerita dia :)

      Delete
  5. Replies
    1. betul tu kak...
      ssh nak describe kan...

      yg ni saya xde la ckp x sedap..
      nk ckp sedap sangat tu... xde la
      tp masih bole makan hahaha..

      saya ni suka yg betul2 pedas..
      so far bagi saya, ni masih belum tahap pedas lagi hehehe

      Delete
  6. Best gak ni. Buat pembuka selera

    ReplyDelete
  7. thank you sharing links shopee :)

    ReplyDelete
  8. so, macam mana? sambal KA tu kejap2 habis, kejap2 habis..tak nyempat nak order..hahaha..

    ReplyDelete
  9. Nanti kak ret review eh hehehe, tahap kepedasan dia macam mana. Nak beli tapi takut pedas gila, mahu meragam perutnya hahaha. Sambal nyet KA tu kena usaha lagi lah kak ret! :D

    ReplyDelete
  10. cantik botolnya..kaler purple..sedap ni kalau lumur kt ikan bakar..perghh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ha betul laa sesuai buat sambal ikan bakar ni 😁

      Delete
  11. Sempoi ayat packaging dia. Kita jarang beli sambal macam ni. Pernah rasa dekat rumah kakak dulu. Sambal color ijo, lupa dah nama dia. Pedas menyengat, meleleh air hidung. Huhu...

    ReplyDelete
  12. Alaaa...SA sejenis yang suka benda2 macam ni....dapnyaaa...nak beli la!!!

    ReplyDelete
  13. Sambal KM memang laku keras hehehe.. resepi dia memang suka tgk

    ReplyDelete
  14. banyak betul laa brand sambal2 ni.. macam2 jenis pilihh je mana nak..
    saya pulak kurang makanan pedas2 ni so kureng sikit hehe..

    ReplyDelete
  15. Sedap dan pedas itu perkara subjektif

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.