FIRST TIME JEJAK HOSPITAL PANTAI AMPANG - Ako Tetap Ako

FIRST TIME JEJAK HOSPITAL PANTAI AMPANG

 

Eh cop cop, first of all jangan risau. Ni ako nak buat details checkup je berkenaan ngan UTI tempoh hari. (eh ada ke cite eh before ni? Lupa lak😂)

Sebelum-sebelum ni ako selalu buat check ip kat Ampang Puteri tapi since ako pernah try jumpa doktor kat situ then kurang sikit memenuhi citarasa ako, tu yang ako tukar ke hospital pantai ampang.

Seriously ini adalah pertama kali jejak Pantai Ampang. Before ni pernah je jejak ke Hospiral Pantai yang dekat ngan bangsar tu.


Biasa la kan mula-mula nak masuk kena scan dulu. Kena declare sihat ke tak. Isi borang online. Pastu diorg bagi sticker lekat kat tepi baju.


Hospital ni tak besar macam kat bangsar. Masuk sini nak register, isi borang declaration covid, check tekanan darah, suhu etc. Memula masuk macam nak gelak pun ada sebab rata-rata pesakit sume nya kategori "ah-so" 😂. Alahaaii tapi pastu baru la nampak muka bangsa lain sikit.


Sebab ako first time kan, so kena la gi kaunter register untuk klinik plak. Kat sini ako dah sesiap hulur surat pmcare la ye. Kena isi borang pewaris semua. Pastu dia bagi no giliran bilik jumpa doktor.


Best weiii tak ramai orang.
Servis pun cepat. 
Doktor pun on time.
Jumpa doktor kul 10 pagi, kul 1045 ako dh selamat sampai rumah 😁.

Ok bacaan blood preasure ako tinggi.
So doktor terpaksa bagi ubat untuk 2 minggu. Next appointment kita check detail mcm darah, urine, bp, ultrasound.

Tak pasal-pasal now dah ada penyakit darah tinggi plak. Huhu.. 😔

Nota Jemari: Doakan moga bacaan bp back to normal. Nanti tak leh naik roller coaster dah 😅

25 comments:

  1. kat mana eh ni.. ingatkan sama dengan ampang puteri hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sama... dekat ngan pandan indah... dkt ngan MPAJ....

      Delete
  2. semoga dipermudah urusan pesakit semua

    ReplyDelete
  3. Jangan stress kak Ret, nanti darah naik lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kaannn...
      stress ngan si uyum asyik makan dan makan je hahaha

      Delete
  4. Jangan stress, cukupkan rehat, cukup tido..lepas tu amalkan minum air barli...rebus sendiri...minum without gula..hari2 minum...insyaallah turun tekanan darah tinggi tu...Ako dah start kena jaga pemakanan...umur2 kita ni mmg ini la masalahnya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo kena minum air barli eh?!
      OK ok pasni bole buat kat rumah.. tq

      Delete
  5. Lajuuuu servis hospital ni, biasa tunggu doktor tu yang kemain lambat hahaha.
    Kak Ret jangan stress stress, jangan fikir benda tak penting, tidur cukup and makan cukup. Ubat jangan lupa :)

    ReplyDelete
  6. semoga BP akak kembali normal.

    ReplyDelete
  7. Kena kurangkan makan luar sbb tahap garam tinggi. Itu yg nina baca dlm ig suami ummi nazeera. Semoga turun darah tinggi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alamakkk tu yg gedikk nk mkn luar je ni 😅

      Delete
  8. suka kalau pegi check up/appointment doktor tak ramai orang, tak perlu nak tunggu lama dan doktor pun on time. Untung sangat kalau macam tu. Semoga semuanya baik baik je KakRet dan Allah berikan kesihatan yang baik. Aaminn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn minta doakn semoga bp kita normal blk

      Delete
  9. Alamak takutnya. Saya pun patut buat check up tiap-tiap tahun tapi itulah buat di klinik kerajaan ini lemah sedikit.
    Harap ok lepas 2 minggu. Baru tahu ada Hospital Pantai di Ampang. Saya pernah pergi Hospital Pandai di KL kut? Haha tidak seronok dia punya tempat bayar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, k ret pun bebaru ni je BP sangat tinggi....

      Delete
  10. hospital pantai ampang ni swasta kan mak ako? sbb tu ramai ahsi2 je yg datang.. org ado2 je gi sini.. knape mak ako x gi hospital ampang kerajaan yg memerintah tuuhh 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkk mak kita takde dah wak hehehe...
      ni bkn utk mak... ini utk diri sendiri...
      opis dah cover under pmcare, tu yg gi swasta je...

      Delete
  11. Jangan lupa rehat ye, kak. Jangan stress... kita senyummmm aje 😘😊😊

    ReplyDelete
  12. Take care kak. Jangan stress dan relax... InshaAllah turun la bp nanti..

    ReplyDelete
  13. Relax relax kak ret..jgn stress nau ye..suruh uyum urut2 msg skit hehee..take care kak ret 💕

    ReplyDelete
  14. erkk kena jaga makan, cukup rehat lepas ni..take care kak!

    ReplyDelete
  15. smoga cepat sembuh kak ret.
    oh ya, kena jg mkn dan exercise tau utk turunkan bp tu.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.