SEMPENA HARI SUKAN NEGARA 2021 - Ako Tetap Ako

SEMPENA HARI SUKAN NEGARA 2021

9 Oktober 2021 adalah Hari Sukan Negara 2021.
So sempena hari sukan, moh la kita amek kesempatan 'bersukan' juga la ye kat luar rumah ni. Hahaha dalam 2 hari ni, sabtu & ahad, pepagi lagi kitorang dah berwalk-walk di kawasan perumahan ni. Bebudak macam biasa la, diorang lagi suka kalau cycling dari walking 😆

Jam 7:30 pagi semua pun dah ready nak bersukan.


Uyum pun dah ready dah nak cycling.


Posing je lebih budak ni hahaha....
Dapat la pusing 5x pusingan satu taman dah cakap penat 😅


Nina pun walk-walk juga sampai la kasut tu tercabut dah tapak nya.
Hahhaha nampak tak, nampak sangat dah lama x pegi jog sampai kasut pun dah merajuk ngan kita 😜

Nasib juga la sempat patah balik rumah tukar kasut sebelum plan nak ke Emart diteruskan.

Walk-walk sambil talk-talk ni syiok kalau ada geng!
Nasib baik la member masa study kat IPM dulu, duduk kat area batu caves je.
Apa lagi, kita pun plan la sambil walk walk ni bole gak jumpa borak-borak.
Lama gila tak jumpa kan.

Insyallah, untuk permulaan ni kita x bole target tinggi sangat KM nya ye.
Cukup la dapat 5000-7000 steps je dulu.
Lain kali target 10000 steps plk tapi pastu rasa-rsa bole terus lepak mamak plak kan hahahhaa.. :D

OK la, harap korang pun ada la buat senaman ringan-ringan juga kan sempena kita sahut Hari sukan Negara 2021 ni!! 😍

Nota Jemari: Selamat bersukan ye :)

9 comments:

  1. Betul itu perlahan-lahan jalan.
    Hehe tapi saya tidak Kira langkah. Ikut jangkaan masa.

    ReplyDelete
  2. Bagus semuanya semangat bersukan. Bagus Uyum safety first pakai helmet dan pads.
    Sambil berborak tu kurang sikit rasa penat tu kan. Takpe awal awal ni slow. nanti lajulah dan makin jauhlah langkahnya :)
    nampak gaya kena beli kasut baru tu.

    ReplyDelete
  3. Selamat bersukan, walk walk ke kedai mamak, teh tarik satu hehe..

    ReplyDelete
  4. wah..caya la Uyum..semangat tu penting kan..jangan jadi macam aunty..tido..tido..dan tido weekend hari tu

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa..shida xde geng kak ret..ajak suami pn ngeluh penat ajer hahahaa ^_^

    ReplyDelete
  6. Sejak pandemi nih, saya rutin kak jogging dekat rumah je. Kebetulan ada mesjid dengan putaran besar dekat rumah. Jadilah saya kliling putaran nya saja, 1 jam cukup. Sebenernya pengin nak kliling stadium , tapi jauh sangat dari runah. Dahlaah.. keliling mesjid pun oke . Teringat waktu thawaf di tanah suci hahahaha

    ReplyDelete
  7. banyak betul iklan virtual run sempena hari sukan negara..teringin nak join tapi ermm bila nak lari ekk hahahahahha

    ReplyDelete
  8. Seronoknya bersukan-sukan begini :)

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.