ADA JE NI!!

ADA JE NI!!

Assalamualaikum,

Ada yang tercari-cari kita ke?
Hahaha... ada je ni!
Seminggu lebih tak jenguk blog.
Bizi tu macam biasa la, plus kesihatan yang kurang memberangsangkan.
Itu nanti kita citer.

Sorry la ye, sebab tak sempat juga nak jenguk blog korang semua.
Rindu plak nak baca-baca cerita ceriti korang.
Tapi kekangan masa sungguh!

Ingat tak bulan lepas ako ada citer pasal URINE TEST 24 JAM, BESAR NYA BOTOL!!
So, kesinambungan nya, Jumaat 15 Oktober tiba la hari ako kena hantar botol besar tu. Hasil nya, takde la sampai ako penuhkan sebotol besar tu oii. Yang dapat tu pun jenuh gak nak mengumpul nya.😅

Sabtu nya plak appointment ako jumpa doktor. 
Ermmm result hasil urine 24 jam tu, alhamdulilah ako bukan la penghidap SLE.
Ingat kan ako ada citer pasal penyakit SLE sebelum ni?! So syukur sangat. Semua test yang doktor dah buat termasuk la hepatitis A, B, C ke hahaha... semua jenis penyakit yang berkemungkinan , semua pun resultnya negatif.

So last doktor decide nak amek sample buah pinggang sebab memang awal rawatan, ada scan kidney macam mengecut. Ok xpe tu nanti citer details k.


Ekceli sebelum jumpa doktor, kena amek lagi sample urine n darah.
Macam dah lali setiap kali pun kena buat procedure dedua ni.
Cuma hari tu ntah mana silap nya, lepas je amek darah, on da way ako nak cari makanan, tetiba ako rasa cam basah n berair kat lengan.

Sekali selak lengan baju, mak aiii.... berderau tengok darah sendiri!!
Macam air dia mengalir.
Terus ako terkam je nurse pertama yang ako terserempak.
Nasib la tak pengsan oiii!!

Maybe silap ako juga la, sebab selalu nya lepas kita amek darah, sepatut nya tangan tu kita kena bengkok  ke dada dulu kan. Ini tak, ako bole lengang kangkung hayun tangan macam takde pape.😅 Nasib baik juga ako cepat terperasan lain macam kat tangan tu. Buatnya kalau ako lambat sikit, silap-silap kecoh plak ako terpengsan tetiba depan lobi...😆

Ekceli tak tau nak citer apa lagi.
Hahah seminggu lebih tak jenguk blog, buntu plak idea.
So harap 2, 3 hari akan datang, mood mengupdate akan kembali hahah...

Nota Jemari: Nanti ako kongsi kenapa tetiba ako kena admitted Selasa aritu, Doa yang baik-baik aje...

Post a Comment

18 Comments

  1. Banyak darah mengalir keluar tu, sampai nampak lencun.
    Moga baik-baik saja ceritanya nanti.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah jadi sebegitu...
    Alhamdulillah result negatif..Moga terus kembali sihat dan kuat..

    ReplyDelete
  3. Rupanya kak ret admitted.. sy pun tenggelam timbul je ni.. jarang sangat nak blogwalking tak cukup masa pulak nak ke blog skrg.. harap2 kak ret xde apalah ye.. semoga sentiasa dalam peliharaan Allah

    ReplyDelete
  4. huu risau tgk darah byk.. aduhai nsb baik xpape..

    sy pon duk busy manjang smggu dua ni.. rmai yg start busy..
    sejak masuk fasa 3 & 4 ni.. hehe

    ReplyDelete
  5. Syukur sangat bila keputusan negatif.
    Banyak tu darah yang keluar.

    ReplyDelete
  6. Ako takde makan ubat cair darah kan...ya allah nape leh tetiba jadi banyak plak darah keluar tu...SA doakan Ako terus- terus sihat..alhamdulillah takde SLE...syukur....

    ReplyDelete
  7. uishhhh bahayanyaaa...mujur akak perasan..moga semua result selepas ni pun baik2 aje..ameen

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah result negatif. Harapnya result scan nanti tak ada apa apa lah. uishhh seram pulak kalau darah mengalir banyak tu. Kalau saya dah pitam tengok darah. Huhu...

    ReplyDelete
  9. Alhamdullah tak da apapa, moga beransur pulih dan sihat sepenuhnya inshaAllah, Aameen..

    ReplyDelete
  10. moga x de apa yg serius ye.
    salam kenal.. :-)

    ReplyDelete
  11. Alhamdulillah bukan SLE. semoga kak Ret sihat-sihat je. nasib baik perasan cepat

    ReplyDelete
  12. Semoga keputusan ok. Oh ingatkan Cik Ako bercuti-cuti jalan-jalan.

    ReplyDelete
  13. Tapi syukurlah penyakit yang semula dikuatirkan negatif ya kak :). Sehat2 akak Ret, semoga hasil periksa bagus yaaa ❤️

    ReplyDelete
  14. Allah Kak Ret, semoga semua baik-baik ajaa.. seram pulak baca. tak terbayang dek akal. Hehe

    .

    ReplyDelete
  15. Patutlah lama tak nampak kak
    Semoga sihat sentiasa

    ReplyDelete
  16. lencun lengan baju tu dgn darah.. nsib baik kak ret perasan awal..

    ReplyDelete
  17. Takut bila berkait dengan buah pinggang ni. Kena selalu buat medical check up la.. Semoga Kak Ret sihat selalu..

    ReplyDelete
  18. Mama pun ada je ni haha.. lama x singgah sini

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com