URINE TEST 24 JAM, BESAR NYA BOTOL!! - Ako Tetap Ako

URINE TEST 24 JAM, BESAR NYA BOTOL!!

Ingat tak lagi entry pasal SLE??
Tak silap ako ada mention kena buat urine test yang 24 jam kan! So, tadi kita ke hospital balik sebab nak pegi amek botol untuk letak urine tu nanti.

Tapi punya la terkejut sebab tak sangka besar gedabak botol nya oii!! 😅


Kalau besar gini botol nya, mau pengsan ako ulang alik toilet 100 kali ni hahaha😂😂. Seriously ako bayangkan botol mcm 1.5 liter je, sekali ha bapak punya besar oii!!

Harap ako x pengsan la ye tengok urine sendiri wakakak (sengal nak pengsan2 plak kan!)  Semoga ako berjaya la ye mengumpulkan urine sebanyak itu!

Kita tunggu 16 Oktober nanti, camne keputusan nya!

Nota Jemari: Doa yang baik baik aje

23 comments:

  1. Banyak betul kena kumpulkan kencing.
    Semoga berjaya buat.

    ReplyDelete
  2. Humangaih! Bukan calang-calang besar botolnya. Marilah kita minum air banyak-banyak hari ni sebagai tanda sokongan tolong Kak Ret kumpul urine. You can do it, kak!

    ReplyDelete
  3. Mudah-mudahan baik-baik saja semua. InshaAllah. Tula terkezut juga ni saiz botolnya.

    ReplyDelete
  4. semoga berjaya mengumpulkan kencing nanti... jgn terlupa pula... terus aje flush

    ReplyDelete
  5. aduh besarnya botol. semoga dipermudahkan urusan sis :)

    ReplyDelete
  6. Mak aiiii bosar boto! Semoga Allah permudahkan segala urusan KakRet. Semoga baik baik je. Aaminnn...

    ReplyDelete
  7. Mak aii besarnya botol. Banyak tu Kak Ret. Nanti cerita ek berapa jam boleh kumpul air kencing sebanyak tu.

    Semoga urusan Kak Ret dipermudahkan hendaknya. Aamiin

    ReplyDelete
  8. Eh..saya ketinggalan zaman entry pasal SLE. nanti korek dalam archive. banyak tu kak Ret. bergelen-gelen air kena minum, tapi kumpul dalam masa 24 jam je kan?

    ReplyDelete
  9. Orang ke gajah yang nak kena test ni? 😂

    ReplyDelete
  10. Allahuakbar. Memang besar sungguh. Apa pun paling penting keputusannya nanti. Semoga baik-baik sahaja. Aamiin.

    ReplyDelete
  11. Fuh,, memang kena minum bebyk ni. Semoga dipermudahkan segala urusan Kak Ret. Moga baik-baik aje.. Risau pulak nengokkan botol beso tu. haha

    ReplyDelete
  12. besauuu he heee
    adussshhh jenuh jga kan
    nk kena penuhkan ke botol besar tu

    ReplyDelete
  13. Serius la banyak tu urine dia nak guna untuk test. Yang sendiri punya boleh pengsan tengok, apa lagi orang yang tengok kita punya tu, hahahaha.

    Semoga semuanya akan berakhir dengan baik nanti, Ret

    ReplyDelete
  14. Uihhhh bapak an bosa lak botol..

    ReplyDelete
  15. Besarrrr betull botolnya kak ret, kita pun terkejut. Dah macam botol isi nak beli minyak petrol dekat pam minyak >.< Moga moga baik baik sahaja nanti, aamiin.

    ReplyDelete
  16. Banyak betul. Semoga dipermudahkan urusan Kak Ret..
    Semoga semua baik baik sahaja. InshaAllah.. Aamiin..

    ReplyDelete
  17. dahsyat nya..jenuh nak kumpul dlm masa sehari..

    semoga baik2 saja..

    ReplyDelete
  18. mak oii , besau betol haa , kena penuhkan ke ??

    ReplyDelete
  19. Apesal banyak giler tu..dia nak check macam mana tu? Dalam masa satu hari ke nak kenal kumpul ako?SA plak yang seriau

    ReplyDelete
  20. Semoga berjaya mengisinya kak...Moga akak sihat dan dipermudahkan urusan....Stay safe and take care

    ReplyDelete
  21. Sha yang tengok pun macam nak pitam.. hahaha..

    ReplyDelete
  22. Astaghfirullah, baru kali ini saya liat nak periksa urine pakai botol sebesar itu :o. Biasanya selalu yg Kecik je. Hopefully semua okay ya kak ;).

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.