KOREAN DRAMA : SQUID GAME - Ako Tetap Ako

KOREAN DRAMA : SQUID GAME

Masa memula nampak tajuk drama ni, ako skip dulu!
Sebab tajuk nya macam tak memberangsangkan hotak nak tengok wakakaka...
Pastu sebab dah takde drama-drama yang baru nak layan, ako pun ter KLIK la drama SQUID GAME ni. Ako ingat mcm variety show yang game-game tu. Rupanya drama pasal game la!!!



Kisah sekumpulan orang yang mempertaruhkan nyawa mereka dalam "misterious survival game" untuk mendapatkan hadiah berjumlah ₩ 45.6 bilion.

456 orang, yang semuanya struggle dalam life, yang ada masalah kewangan, dijemput untuk bermain pertandingan bertahan hidup yang penuh misteri. 
Mereka terpaksa bermain 6 jenis permainan kanak-kanak tradisional tetapi jika kalah, mereka akan terus dibunuh!

Mereka membahayakan nyawa untuk bersaing semata-mata merebutkan hadiah 45.6 bilion ((AS $ 38.5 juta).

Cerita ni memang lain dari yang lain.
Masa mula-mula game yang pertama tu, yang kalah kena tembak tu, ako ingatkan propa je. Rupa-rupanya memang semua pun kena bunuh!

Seriously, citer ni memang 18SG, ganas!
So kalau nak tengok memang tak sesuai ajak budak-budak k.

Tapi di akhir cerita, korang mesti takkan percaya, siapa sebenarnya yang merancang GAME PEMBUNUHAN tu!!

Ako memang suggest korang tengok sebab impact dia, eee geram sampai sekarang ako rasa wkakakakaka 😆😆 (over kan....!) Pada yang masih tercari drama apa nak layan, boleh la cuba tengok SQUID GAME ni!

Pelakon memang x hensom la ye tapi jalan citer memang SUPERB!!!

Nota Jemari: Enjoy!

20 comments:

  1. tengah viral kan sana sini kak ana nampak orang update hehe :)

    ReplyDelete
  2. Baru khatam.. hehehehe.

    Dulu pun ada juga kisah siri survival macam ni tapi yg tu dari mula dh berbunuhan sesama sendiri, serammmm..

    ReplyDelete
  3. uuuu ramai berpusu-pusu suggest untuk khatam citer ni...
    takpe-takpe....habis layan the office nanti, saya pun nak layanlah citer ni. bookmark lu....

    ReplyDelete
  4. Ramai cakap best.. tapi sy pun tak try lagik.. hoho

    ReplyDelete
  5. Takut terngiang-ngiang dalam otak. Hehe sudahlah jenis mudah fikir bukan-bukan.

    ReplyDelete
  6. hari tu nampak trailer dia, terus ajak housemate tengok..sampai sekarang takleh move on lagi..nampak aje meme kat FB, terus share ngan housemate..gelak ramai2..hahahah

    ReplyDelete
  7. Aku tak masuk cite ni, tengok setengah je bosan hahaha, pastu dah malas nak tengok.. belum teropen hati nak tengok balik hahaha, nanti jam satu ulasan aku hahahaha

    ReplyDelete
  8. belum start tengok, ingatkan pgram realiti..

    ReplyDelete
  9. Sedang tengok. Baru sampai episod 6 tapi dah baca jugak spoiler dia. ini yang tak sabar nak tengok ending ni. ganas memang tak boleh brain.

    ReplyDelete
  10. Sekarang sana sini tengok orang kecoh pasal Squid Game ni. Saya belum sempat terjebak lagi :)

    ReplyDelete
  11. tengok ramai je update..
    apsal nafsu nak tgk cite korea tak pernah sampai kat ammi

    ReplyDelete
  12. Ramai sungguh yang racun tengok cite ni. Haih. Nama tu macam kelakar kan, tapi jalan cite ganas. Nanti weekend nak tengok

    ReplyDelete
  13. memula pun tak rasa nak tengok tapi habis semua orang pakat cerita pasal drama ni kita pun terjebak juga..haha

    ReplyDelete
  14. Memang best! Dua hari masa diambik untuk khatam 9 episode ni hahaha. Saya awal awal dah suspicious dahh dengan pakcik tua tu, macam boleh agak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa ye ke?!! Kita sampai ke akhir memang x syak org tua tu hahaha
      tapi kita x puas hati sebab x tau reason front man join pakcik tua tu!

      Delete
  15. Memang best. Puas hati tengok. Tapi jenuh nak habiskan semua episod tu. Kalau bujang rasanya boleh habiskan sehari kot. hehe..
    Mesti ada season 2 kan nanti..

    ReplyDelete
  16. SA tengok 1 episode dh rasa bosan....acaner tu?

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.

Happy Blogging .
For any inquiries, email: anakomak6@gmail.com

Powered by Blogger.